Potpisan ugovor, poznata evropska reprezentacija igrat će na Copa Americi!

Fudbal više zaista nije isti

Potpisan ugovor, poznata evropska reprezentacija igrat će na Copa Americi!

Edmir Škorić

Ugledni The Athletic donosi zaista šokantnu vijest tvrdeći da će i jedna evropska reprezentacija nastupiti na Copa Americi u budućnosti.

Svjedoci smo posljednjih godina da se fudbal značajno mijenja. Mijenjaju se pravila same igre, formati takmičenja, ali čini se da se sada odlazi korak dalje.

Iako su azijska država, fudbalska reprezentacija Izraela članica je UEFA-e od 1994. godine, ali za sve ovo vrijeme se nijednom nisu plasirali na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ipak, fudbalski savez došao je na čudnu ideju kako da zaigraju na velikom turniru, pa je potpisan ugovor s CONMEBOL-om.

CONMEBOL je Južnoamerička fudbalska konfederacija koja okuplja timove iz Južne Amerike i organizuje Copa Libertadores i Copa America. To su ekvivalenti evropske Lige prvaka i evropskih klupskih turnira. 

"Ponosni smo što se pridružujemo velikoj porodici CONMEBOL-a, koja uključuje svjetske prvake iz Argentine i peterostruke svjetske prvake iz Brazila", rekla je izraelska sportska udruga IFA u izjavi za The Athletic. Izvor javlja da su sporazum potpisali predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez i predsjednik IFA-e Moshe Zuares tokom Kongresa CONMEBOL-a u Asuncionu, Paragvaj.

Oglasi

"Ovo je posebno uzbudljiv, historijski trenutak i međunarodni proboj za IFA-u. Naše istinsko prijateljstvo s Alejandrom Guillermom Dominguezom, predsjednikom CONMEBOL-a i potpredsjednikom FIFA-e, urodilo je velikim plodom za izraelski fudbal", dodale su izraelske fudbalske vlasti.

Prema riječima Moshe Zuaresa, izraelska reprezentacija će "igrati na jednom od najvažnijih turnira koji organizira CONMEBOL, možda čak i na Copa Americi".

Na društvenim mrežama IFA pojavila se i snimka potpisivanja dokumenata. U naslovu materijala ukratko čitamo o ponosu Saveza što se pridružio CONMEBOL-u. "Zajedno za dobrobit igre i druženja", dodaju Izraelci.

Ovogodišnja Copa America započet će 20. juna, a na njoj će sudjelovati selekcije vezane uz CONMEBOL i CONCACAF, odnosno timovi iz Južne Amerike te Sjeverne, Srednje Amerike i Kariba. Takmičenje će se održati u SAD-u, a poznato je da ove godine tamo nećemo gledati Izrael. Sljedeće izdanje zakazano je za 2028. Možda u žrijebu bude i Izrael.

Fudbal zaista više nije isti...

Top Komentari

yellowdixie
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> use.my/bedblog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi