Potvrđena 23 imena koja će braniti boje Brazila na Mundijalu

Tite objavio konačni spisak putnika u Rusiju

Potvrđena 23 imena koja će braniti boje Brazila na Mundijalu

Selektor brazilske selekcije Tite je još u februaru otkrio imena 16 sigurnih putnika na Mundijal, ipak probleme mu je zadala povreda Danija Alvesa koji je otpao sa inicijalnog spiska.

Danas je Tite saopštio kompletan spisak (23 imena) za Mundijal u Rusiji, a za Alvesovo mjesto će se na Svjetskom prvenstvu boriti Cityjev Danilo i fudbaler Corinthiansa Fagner.

Jedno od najvećih iznenađenja je svakako i činjenica da Juventusov Alex Sandro neće putovati u Rusiju, dok su mjesto u selekciji Brazila dobila i dvojica fudbalera Shakhtara, Fred i Taison.

Spisak reprezentacije Brazila za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians).

Bekovi: Marcelo (Real Madrid), Danilo (Manchester City), Filipe Luis (Atletico Madrid), Fagner (Corinthians).

Štoperi: Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Inter), Pedro Geromel (Gremio).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vezni red: Willian (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Bejing Guoan), Fred (Shakhtar).

Napad: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Manchester City), Roberto Firmino (Liverpool), Doulgas Costa (Juventus), Taison (Shakthar).

Top Komentari

muhamedhulk
Pedro Geromel? Hahaha ja sam mislio da su Argentinci zaduzeni za zezanciju.. :D
4 0
Realosmadridos
A di je David Luiz ovo je nemoguce
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi