Šok za Brazil, Alves ne ide na Mundijal

Povreda je ipak ozbiljna

Šok za Brazil, Alves ne ide na Mundijal

Edmir Škorić

Prve prognoze su govorile da Dani Alves (35) propušta Mundijal, a stigla je i potvrda loših pretpostavki iz Brazila.

Alves se povrijedio u finalu Kupa Francuske, a pesimizam u redovima brazilske reprezentacije bio je opravdan, pošto iskusni bek ne može igrati na Svjetskom prvenstvu.

Stradali su ligamenti, pa će bivši igrač Barcelone propustiti turnir u Rusiji, što je zaista veliki hendikep za Brazil, unatolč tome što selektor Tite na raspolaganju ima na toj poziciji Rafinhu i Danila.

I za Alvesa je to naravno velika tragedija, imao je u planu da napravi veliki rezultat sa svojim nacionalnim timom u Rusiji. Inače, Tite će spisak objaviti 14. maja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Brazil će igrati u grupi sa Kostarikom, Švicarskom i Srbijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije