Potvrđene crne sumnje: Teška povreda Florenzija!
Foto: EPA

Pauza od šest do osam mjeseci

Potvrđene crne sumnje: Teška povreda Florenzija!

Midhat Šljivak

Fudbaler Rome Alessandro Florenzi obnovio je povredu koljena i sa terena će odsustvovati šest do osam mjeseci.

Ovu vijest je danas potvrdio ljekarski tim Rome koji je nakon detaljnih pregleda potvrdio sve strahove. Florenzi je ponovo pokidao ligamente lijevog koljena, istog kojeg je povrijedio u oktobru prošle godine.

"Testovi su potvrdili pucanje križnih ligamenata. Danas ćemo ga podvrgnuti novoj operaciji", saopšteno je od strane ljekara.

Nova duga pauza čeka Florenzija. On bi na teren mogao tek za šest do osam mjeseci, te će tako nesretni fudbaler pauzirati gotovo godinu dana.

Florenzi je tešku povredu koljena doživio u duelu protiv Sassuola u oktobru. Pokušao se što ranije vratiti na teren. Ipak, samo je naštetio svom zdravlju, jer je obnovio povredu i za njega je ova sezona završena, a neće ga biti ni na početku nove.

Zaista grozne vijesti za ovog fudbalera koji je iza sebe imao fantastične igre u dresu rimskog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi