Povećava se balkanska kolonija u Interu?

Šta će se desiti sa Mateom Kovačićem?

Povećava se balkanska kolonija u Interu?

Mateo Kovačić nije impresionirao tokom svoje jednogodišnje posudbe u Chelseaju. Ne može se reći da je hrvatski veznjak igrao loše, ali nije imao pretjerano veliki doprinos igri ekipe.

Jednostavno se nije uklopio u planove Maurizija Sarrija, pa se vjeruje da Chelsea neće aktivirati opciju otkupa njegovog ugovora od Real Madrida (na koju ima pravo uprkos zabrani transfera).

Istina, Chelsea će konačnu odluku vjerovatno donijeti s posebnim fokusom na FIFA-inu transfer zabranu, ali kako sada stvari stoje Kovačić će biti vraćen Realu.

Međutim, ni u Realu vjerovatno Kovačić neće imati važnu ulogu pogotovo ako se obistine špekulacije o novim pojačanjima Kraljeva u veznom redu.

Čini se da je najrealnija opcija da će Mateo Kovačić sljedeću sezonu dočekati u dresu nekog trećeg kluba.

To bi mogao biti Inter, klub koji ga je svojevremeno doveo u svoje redove iz zagrebačkog Dinama za 11 miliona eura.

Prema pisanju Corriere dello Sporta, Inter je zainteresovan za mogućnost vraćanja svog nekadašnjeg igrača, a još uvijek nije jasno da li bi se radilo o posudbi ili o trajnom transferu iz Reala sa kojim je Kovačić ugovorno vezan do 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Kovačić je upravo sa Meazze otišao put Santiago Bernabeua 2015. godine. Inter je od njegovog transfera u Real tada zaradio 38 miliona eura.

Ukoliko Kovačić zaista pređe u Inter, balkanska (prije svega hrvatska) kolonija u ovom klubu će se dodatno uvećati s obziroom da su na Meazzi već Samir Handanović, Marcelo Brozović, Ivan Perišić i Šime Vrsaljko. Ipak, treba napomenuti da će se Vrsaljko ovog ljeta vjerovatno vratiti u Atletico Madrid, dok se špekuliše da bi Ivan Perišić mogao biti uključen transfer paket za Romelua Lukakua.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi