Stigao još jedan dokaz da će Icardi napustiti Inter
(Foto: EPA)

Izbrisan je iz kluba

Stigao još jedan dokaz da će Icardi napustiti Inter

M. Šljivak

Mauro Icardi u ljetnom prelaznom roku vjerovatno napušta Inter.

Nakon šest godina očigledno je došlo do završetka ljubavi sa obje strane, a Icardi bi prema svemu sudeći mogao pojačati velikog rivala Juventus.

Da će argentinski napadač vjerovatno napustiti klub dovoljno govori i činjenica da je glavni sponzor i vlasnik kluba kompanija Suning, uklonila Icardija sa zvanične stranice.

Promotivni plakati na službenim stranicama ove grupe više ne sadrže Icardijev lik, a umjesto njega je tu lik Danila D'Ambrosija.

Također, Icardi se nije našao ni na promotivnom posteru za utakmicu protiv Juventusa koja se igra na Internacionalnom kupu šampiona ovog ljeta i sve su to jasni znaci da bi Icardi vjerovatno odlazi.

Ove sezone Argentinac je postigao 17 golova u 36 utakmica. Međutim, većinu je postigao u prvom dijelu sezone, ali je potpuno pao u formi nakon što mu je u februaru oduzeta kapitenska traka i nije trenirao više od dva mjeseca.

Nakon povratka u tim postigao je samo dva gola, a oba je zabio sa penala, što je svakako loš učinak za čovjeka koji je trebao biti udarna igla tima u samom finišu sezone.

Navijači su ti koji ga više ne žele gledati u timu. To su mu jasno pokazali u nekoliko navrata i očigledno samo treba sačekati trenutak kada će Icardi zvanično napustiti Inter.

Icardi je odigrao 218 utakmica za Inter u karijeri, a postigao je 124 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi