Gazzetta objavila Conteovu listu pojačanja u Interu, na njoj i Edin Džeko

Novi trener Intera želi nekoliko ofanzivaca

Gazzetta objavila Conteovu listu pojačanja u Interu, na njoj i Edin Džeko

E. Škorić

Prema pisanju italijanskih medija, Džeko u nedjelju igra posljednji meč u dresu Rome.

Roma u nedjelju navečer dočekuje Parmu, ali samo u nekim najluđim kombinacijama može rimski klub da završi četvrti i da ode u Ligu prvaka.

Džeko će po svemu sudeći imati oproštaj od Olimpica, a mediji u Italiji već ga polako predstavljaju kao veliko pojačanje Intera.

Kapiten bh. reprezentacije će u svom oproštajnom meču na Olimpicu imati priliku da ispiše historiju, ali i dodatni motiv da zabije gol protiv Parme.

Sa jednim golom više ne bi dijelio sedmo mjesto na listi najboljih strijelaca u historiji Rome. Do sada je postigao 87 golova, te bi iza sebe ostavio legendarnog Abela Balba.

Ukoliko bi najmanje jednom zatresao protivničku mrežu Džeko bi tako zabio svakoj ekipi iz aktuelne sezone Serije A. U posljednje četiri godine koliko igra na Apeninima iskusni napadač je bio strijelac protiv svih ekipa koje su ove takmičarske godine nastupale u najjačem rangu italijanskog fudbala, izuzetak je Parma.

Roma je spremna da proda Džeku za 15-20 miliona eura jer ulazi u posljednju godinu ugovora, ali Inter nije spreman toliko da plati.

Kako javlja Gazzetta, Inter i dalje ima Džeku na listi želja, mada je na njoj prvi Federico Chiesa, sjajni mladi krilni igrač Fiorentine kojeg silno želi i Juventus. Uz njega su na listi Džeko, kao i Romelu Lukaku iz Manchester Uniteda.

Za očekivati je da Inter dovede jednog od njih dvojice, s tim da je Belgijanac daleko teže ostvariv zbog svoje vrijednosti, primanja, kluba u kojem igra...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od ostalih igrača, Inter želi Lorenza Pellegrinija iz Rome i Nicola Barellu, talentovanog reprezentativca Italije i veznjaka Caglliarija.

Svi ovi igrači se sada čvrsto povezuju s Interom i navodno je listu želja "skrojio" Antonio Conte, čije imenovanje za trenera se očekuje u narednim danima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi