Povratnik u Seriju A najavljuje pojačanja: Želimo sedam ili osam novih igrača

Kolumbijac Brayan Vera stiže u narednim danima

Povratnik u Seriju A najavljuje pojačanja: Želimo sedam ili osam novih igrača

Teme:

Lecce će nakon sedam godina ponovo igrati u italijanskog eliti, a kako se žuto-crveni u Seriji A ne bi zadržali samo jednu sezonu potrebna su im pojačanja.

Još ranije se špekulisalo da bi svoju karijeru u Lecceu mogao nastaviti Ignazio Abate kojem Milan nije želio produžiti ugovor, a sada je sportski direktor novog italijanskog prvoligaša Mauro Meluso potvrdio da na Via del Mare stiže nekoliko pojačanja.

Osim Abatea, proteklih dana se Cagliarijev Diego Farias povezivao sa transferom u Lecce vrijednim šest miliona eura. Meluso je potvrdio interes kluba za Fariasa, ali i otkrio da bi uskoro trebao biti realizovan transfer mladog Kolumbijca Brayana Vere.

"Farias nije jedini igrač za kojeg smo zainteresovani, čekamo da Vera stigne na ljekarske preglede", rekao je Meluso, pa nastavio:

"Želimo dovesti sedam ili osam novih igrača koji će nam pomoći u Seriji A. Vera dolazi, sa njim i njegovim klubom imamo dogovor i sada samo čekamo da dođe na preglede."

"Tražimo i novog golmana kako bi ga dodali čuvarima mreže koje već imamo poput Maura Vigorita i Marca Bleve. Tražimo mlade igrače", istakao je Meluso, pa nastavio:

"Od kada sam stigao u klub uvijek smo ulazili u predsezonu sa punim rosterom i isto želimo učiniti i ovaj put... Pratimo Fariasa i kontaktirali smo njegove predstavnike, ali on nije jedini kojeg želimo. Moram reći da se on sviđa predjsedniku Damianiju, tako da će on donijeti konačnu odluku."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Lorenzo Venuti je možda kod nas bio na posudbi, ali je bio jedan od najvažnijih za našu promociju, pa smo ga u januaru pokušali otkupiti of Fiorentine. Ipak, nismo uspjeli dogovoriti njegov trajni transfer i odlučili smo odgoditi stvar za ljeto", rekao je Meluso i dodao:

"Ipak, i dalje imamo Riccarda Fiamozzija koji igra na istoj poziciji i koji se oporavlja od povrede. Potvrđujem da nismo zainteresovani za golmana Bartlomieja Bragowskog, jer tražimo igrače drugačijeg profila".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi