Povreda u najgorem trenutku: Koje utakmice će Barca biti bez Messija?
Messi je zbog povrede ruke sinoć morao izaći iz igre, ali na sreću iz Barcelone su potvrdili da povreda nije ozbiljne prirode i da bi se Argentinac trebao na teren vratiti za tri sedmice.

Težak raspored za Katalonce

Povreda u najgorem trenutku: Koje utakmice će Barca biti bez Messija?

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su na domaćem terenu pobijedili Sevillu sa 4:2 u derbiju devetog kola španske La Lige, ali ovaj trijumf je ostao u sjeni povrede Lionela Messija.

Messi je fantastično otvorio utakmicu i već u drugoj minuti asistirao Coutinhu za 1:0, a deset minuta kasnije i sam se upisao u listu strijelaca kada je udvostručio prednost Barce. Ipak, nekoliko minuta kasnije Camp Nou je utihnuo kada je Messi ostao ležati na terenu nakon duela s Vazquezom.

Argentinac je doživio povredu ruke što se jasno moglo vidjeti na usporenom snimku, a navijači su se nadali da nije ništa ozbiljno. Uveliko se nakon meča pričalo da je došlo i do loma ruke i da Messija čeka duga pauza, ali na sreću to nije tačno.

Barcelona se oglasila u sitnim satima na zvaničnoj stranici i potvrdila da je Messi doživio povredu ruke, no da nije ozbiljno kao što se činilo. Messi će van terena biti tri sedmice, a što je za Katalonce najgore neće igrati u narednom kolu veliki derbi protiv Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi će prema prognozama iz Barcelone propustiti narednih pet utakmica ovog tim uključujući dva velika derbija u narednoj sedmici. Barca će prvo na svom terenu u Ligi prvaka ugostiti Inter, a nekoliko dana dolazi im ljuti rival Real Madrid. Pored toga Messi neće još igrati protiv Leonesa, Rayo Vallecana i Betisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi