Povrede veliki problem za PSG: U igri su dvije formacije za okršaj s Manchester Unitedom

Tuchel na iskušenju

Povrede veliki problem za PSG: U igri su dvije formacije za okršaj s Manchester Unitedom

E. Čaušević

Liga prvaka se nakon skoro dva mjeseca pauze konačno vraća, a večeras su na programu dvije utakmice osmine finala.

U Rimu će Roma dočekati Porto, no sigurno je da će u centru pažnje biti utakmica koja se igra na Old Traffordu između Manchester Uniteda i PSG-a. Trener francuskog kluba Thomas Tuchel našao se u velikim problemima zbog povreda, a van stroja trenutno su dva ponajbolja igrača Neymar i Edinson Cavani.

Također, Tuchel neće moći računati ni na desnog beka Thomasa Meuniera. U francuskim medijima se špekuliše o sastavu koji će zaigrati protiv Uniteda, odnosno o mogućim formacijama. Zbog velikih nedostataka postoji čak mogućnost da PSG igra u formaciji 3-4-3.

Ipak, izglednije je da će to biti formacija 4-2-3-1, a jedini istureni igrač u vrhu napada će biti Kylian Mbappe u kojeg Parižani polažu najviše nade. Također, zanimljivo je da Dani Alves u posljednje vrijeme igra većinom u veznom redu, a ne na desnom beku što mu je prirodna pozicija.

Sve su šanse da će Alves ovaj meč biti skoro u napadu, odnosno na desnom krilu, dok će na lijevom zaigrati Di Maria. Sastav PSG-a trebao bi izgledati ovako: Buffon, Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat, Marquinhos, Verratti, Alves, Di Maria, Draxler, Mbappe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rerzervna formacija koju su uvježbavali na treningu je 3-4-3. To bi značilo da bi u zadnjoj liniji bili Thiago Silva, Thilo Kehrer i Kimpempe, a ispred njih Bernat, Verratti, Marquinhos i Draxler. U tom slučaju u napadu bi bili Alves, Di Maria i Mbappe.

Kladionice su večeras dosta izjednačene što se tiče kvota. Naravno, nešto manja kvota je na pobjedu Uniteda, no sigurno je da će i PSG ići na pobjedu, a kvota na njih je veoma primamljiva. Sve kvote za večerašnji okršajj na Old Traffordu možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice MOZZART.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi