"Povrijedio sam se zbog Di Caniove zaje*ancije"
Foto - EPA

Gaby Mudingayi ispričao anegdotu

"Povrijedio sam se zbog Di Caniove zaje*ancije"

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler rimskog Lazija Gaby Mudingayi otkrio je u razgovoru za Sky Sport Italia da se jednom prilikom povrijedio zbog šale koju mu je pripremio legendarni Paolo Di Canio.

Mudingayi je ispričao anegdotu iz 2005. godine, a Di Canio je sve pažljivo pripremio kako bi saigrača prepao.

"Plašio sam se pasa i Di Canio je to znao. Nekoliko dana pred rimski derbi, Di Canio je pozvao sve nove fudbalere u svoj dom. Tu su pored mene bili Belleri, IglI Tari i Valon Behrami i svi su znali šta mi se sprema"; rekao je Mudingayi i nastavio je:

"Ušli smo unutra i vidio sam vezanog psa u vrtu. Lajao je kao lud i rekao sam momcima da idu što brže. Trenutak kasnije nešto je skočilo na mene. Počeo sam vrištati 'pas me je ujeo, pas me je ujeo'. To je bio Di Canio. Glumio je psa i skočio na mene, a ja sam istegao mišić i nisam mogao igrati mjesec dana", rekao je on.

O ovom incidentu nikome nisu govorili.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovaj incident smo naravno prešutili. Zamislite da je trener saznao kako sam se povrijedio".

Mudingayi je dres Lazija nosio od 2005. do 2008. godine, a igrao je još za Gent, Torino, Bolognu, Inter, Cesenu i Pisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi