Poznat raspored bh. selekcije u kvalifikacijama za SP

Otvaramo protiv Rusije na domaćem terenu

Poznat raspored bh. selekcije u kvalifikacijama za SP

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini započeće utakmicom protiv Rusije.

Na današnjem žrijebu odlučeno je da naš tim za protivnike ima Rusiju, Francusku i Belgiju, a bh. selekcija nastup počinje 24. novembra domaćom utakmicom protiv Rusije.

Tri dana kasnije putujemo u Francusku gdje ćemo igrati utakmicu protiv domaće selekcije, dok nas u 2018. godini čekaju preostale četiri utakmice.

Novu domaću utakmicu odigraćemo 22. februara protiv Belgije, a tri dana potom bh. tim putuje u Rusiju. Preostale utakmice igraju se 29. juna protiv Francuske na domaćem terenu, dok prvi dio kvalifikacija završavamo duelom protiv Belgije na gostujućem terenu. Ovaj meč se igra 2. jula 2018. godine.

Podsjetimo, tri najbolje ekipe iz grupe prolaze dalje, te će križanjem s grupom F formirati novu grupu iz koje tri selekcije odlaze na Svjetsko prvenstvo.

Popis utakmica Bosne i Hercegovine:

24. novembar 2017. - Rusija (kući)

27. novembar 2017. - Francuska (gostovanje)

22. februar 2018. - Belgija (kući)

25. februar 2018. - Rusija (gostovanje)

29. juni 2018. - Francuska (kući)

2. juli. 2018. - Belgija (gostovanje)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi