Centar reprezentacije BiH nakon povratka iz Armenije

Tomić: Pokazali smo karakter nakon poraza protiv Švedske

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Sarajevo nakon pobjede u Armeniji i plasmana u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. 

Bh. košarkaši su u odlučujućoj utakmici u subotu u gostima savladali selekciju Armenije sa 83:66, te su tako ostvarili plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Naš tim je bio znatno oslabljen u Erevanu, a pored nekih igrača nije bilo ni selektora Duška Vujoševića koji ima zdravstvenih problema. 

Reprezentativce je na sarajevskom aerodromu dočekao veliki broj navijača i novinara. Prisutnim novinarima se obratio i centar reprezentacije Obrad Tomić. 

"Hvala Bogu stigli smo nakon dugog puta. Impresije su super. Od prvog dana na svakom treningu davali smo svoj maksimum. Došao nam je težak poraz od Švedske kući i svima nam je teško pao. Jedino šta hoću da kažem je da smo pokazali karakter s dvije pobjede u gostima i ostvarili smo zacrtani cilj", rekao je Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti