Poznata još tri učesnika grupne faze Lige prvaka: Dvojica bh. reprezentativaca slave, trojica tuguju

Odigrani revanš mečevi play-offa

Poznata još tri učesnika grupne faze Lige prvaka: Dvojica bh. reprezentativaca slave, trojica tuguju

Edmir Škorić

Malmo, Benfica i Young Boys plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige prvaka.

Odigrana su tri revanš meča play-offa Lige prvaka i bilo je dosta uzbuđenja na sva tri terena do samog kraja.

Young Boys je u Budimpešti slavio s 3:2 protiv Ferencvaroša, baš kao i u prvoj utakmici, te je tako prošao u grupnu fazu.

Švicarski tim je poveo golom Zesigera u petoj minuti, ali Wingo i Mmaee u 18. i 27. minuti pogocima okreću stvari u korist mađarske ekipe.

U 56. minuti Fassnacht donosi gostima izjednačenje, promašili su penal u 72. minuti, a prolaz im je ovjerio Mambimbi golom u 93. minuti.

Bh. reprezentativci Eldar Ćivić, Stjepan Lončar i Adnan Kovačević tako su ostali bez plasmana u grupnu fazu, ali su zato više razloga za slavlje imali Anel Ahmethodžić i Adi Nalić.

Oglasi

Oni su s Malmeom poraženi u Bugarskoj od Ludogoreca s 2.1, ali su prošli dalje pošto su u prvom meču slavili s 2:0.

Sjajni Birmančević je golčinom u 42. minuti osigurao Šveđanima nastup u grupnoj fazi.

Mreže su mirovale u Eindhovenu u duelu PSV-a i Benfice, što je na kraju donijelo Portugalcima prolaz. Benfica je već u 32. minuti ostala bez Verissima koji je dobio crveni karton, ali su se gosti uspjeli odbraniti do kraja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najveću šansu za PSV propustio je iskusni Zahavi, kada je u drugom dijelu promašio veliki zicer.

U preostalim mečevima play-offa sutra se sastaju Brondby - Salzburg (1:2), Dinamo Zagreb - Sheriff (0:3) i Šahtar - Monaco (1:0). Žrijeb grupne faze održat će se u četvrtak od 18 sati.

Top Komentari

DR_GAZiJA
Kad ce se znati ucestvuje li AR678AL u LIGI SAMPIONA? Ili LIGI EVROPE? ILI KUP KONFEDERACIJA? Ucestvuju li oni uopste, IGDJE, ili se FOKUSIRAJU U PROCESU JOS UVIJEK?
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi