Poznata lista želja novih vlasnika Milana
Foto: EPA

Žele vratiti klub u sami vrh evropskog fudbala

Poznata lista želja novih vlasnika Milana

Endin Čaušević

Saga oko prodaje Milana konačno je završena jučer kada je Silvio Berlusconi zvanično prodao ovaj klub ulagačima iz Kine.

Berlusconi je dosta emotivno jučer kormilo kluba sa San Sira predao u ruke kineskih vlasnika. Ipak, on je svjestan da više se ne može nositi sa bogatim klubovima koji su donijeli neku novu eru u svijet fudbala. Na taj korak odlučio se i Berlusconi koji zna da će se samo bogatim ulaganjem u klub Rossoneri ponovo vratiti u sami vrh evropskog fudbala.

Kineski vlasnici nisu gubili svoje vrijeme ni prvog dana, te navodno već imaju listu želja fudbalera koje žele dovesti na San Siro. Najveća želja Milana je Pierre-Emerick Aubameyang, no pored njega kineski ulagači žele dovesti još nekoliko novih imena u ovaj klub.

Prema pisanju Calciomercata na listi želja je odbrambeni igrač Lazija, Stefan de Vrij, koji s rimskim klubom ima ugovor do kraja naredne sezone. On bi Rossonere trebao koštati oko 20 miliona eura. Pored njega na listi želja je srbijanski fudbaler Dušan Tadić koji nastupa za Southampton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Milan je spreman da se uključi u borbu za Jamesa Rodrigueza koji će prema svemu sudeći napustiti Real Madrid. Sada kada novac više nije problem za Rossonere nije nemoguće da ovaj Kolumbijac od naredne sezone igra na San Siru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi