Poznata ocjena Džeke na FIFA-i, navijači bijesni

Da li je zaslužio više?

Poznata ocjena Džeke na FIFA-i, navijači bijesni

EA Sport je izbacio ocjene za 30 najboljih igrača iz Serije A na novoj igrici FIFA-e koja će izaći krajem ovog mjeseca. 

Veliku pažnju kod navijača Rome, ali i ljubitelja ove igrice kako u Italiji, tako i u BiH, izazvala je ocjena za Edina Džeku. On je na prošlogodišnjem izdanju FIFA-e imao ocjenu 80, da bi ona u januaru skočila na 81.

Na ovogodišnjem izdanju Džeko će imati ocjenu 84, ali utisak je da to nije poboljšanje koje je zaslužio prvi strijelac Serije A i Evropa lige iz prošle sezone. 

Džeko ima ocjenu za šut 83, za pas 70, za udarac glavom 81...Navijačima koji vole ovu igricu ocjena za Džeku se nimalo ne sviđa, a to je jasno po komentarima na raznim sajtovima.

"Nevjerovatno, on nije među 100 najbolje ocjenjenih igrača na igrici", "Najbolji strijelac Serije A nije u Top 100? Zaslužio je poboljšanje ocjene, ali barem na 85. Drago mi je što dobro igra za Romu jer sam ga volio gledati u dresu Manchester Cityja", "Meni je sasvim jasno da ljudi iz EA Sporta uopšte ne gledaju utakmice", samo su neki od komentara na Džekinu ocjenu.

Treba istaći da je Edin tek na 20. mjestu kada su u pitanju najbolji igrači Serije A po ocjenama na FIFA-i, a da je naš drugi reprezentativac Miralem Pjanić na 15. poziciji sa ocjenom 85. Na prvom mjestu nalazi se napadač Juventusa Gonzalo Higuain sa ocjenom 90, a iza njega su Buffon, Chiellini, Bonucci, Dybala...

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi