Poznati agent na Icardijevom primjeru objasnio kako će izgledati transferi ovog ljeta

'Bolje sačekati godinu dana pa tek onda prodati igrača"

Poznati agent na Icardijevom primjeru objasnio kako će izgledati transferi ovog ljeta

Poznati italijanski fudbalski agent Alessandro Moggi smatra kako će cijene igrača nakon koronavirusa pasti za 30 posto, a kao primjer uzeo je današnji transfer Maura Icardija iz Intera u PSG. 

Podsjetimo, PSG i Inter su jutros ozvaničili transfer vrijedan 50 miliona eura plus osam miliona kroz bonuse. To znači da je Inter spustio cijenu svom napadaču za čak 20 miliona eura u odnosu na onu koju je imao dogovorenu s PSG-om prošlog ljeta kada ga je poslao na posudbu.

Tragom te informacije, Moggi je iznio svoje mišljenje u pogledu svih transfera koji nas očekuju ovog ljeta i poručio kako Icardi neće biti prvi ni posljednji kojem je naknada pala za oko 30 posto.

"Efekti ekonomske krize u svijetu fudbala bit će nasilni", započeo je on u razgovoru za Corriere dello Sport i nastavio:

"Sve to stvara kontrakciju vrijednosti i tendenciju da se igrači razmjenjuju, a ne kupuju. To ne znači da će biti manje transfera, ali znači da će biti isplativiji".

"Na primjer, Icardi je imao opciju otkupa za cijenu od 70 miliona eura, ali na kraju je dogovoreno 50 plus bonusi. Smatram kako će sve naknade pasti za 30 posto."

"Manje velikih zvijezda će napustiti svoje klubove jer neće željeti da izgube na cijeni. Ako neki igrač vrijedi 80 miliona eura, a vi ste sada u situaciji da ga prodate za 50, rađe ćete sačekati još godinu dana", dodaje on.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Moggijev najpoznatiji klijent u ovom trenutku je Ciro Immobile koji se također često dovodi u vezu s odlaskom iz Lazija jer se radi o prvom strijelcu lige i mogao bi biti tražena roba.

U prošlosti Moggi je zastupao brojne poznate igrače, a vjerovatno njegov najpoznatiji klijent u karijeri bio je Alessandro Nesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije