Poznati potencijalni datumi završnice Lige prvaka

Prijedlog je tu

Poznati potencijalni datumi završnice Lige prvaka

E. Oštraković

Poznati su potencijalni datumi odigravanja utakmica Lige prvaka i Evropske lige.

Za narednu sedmicu zakazani su sastanci na kojima će se raspravljati o nastavku Lige prvaka i Evropske lige. Plan postoji, te će se upravo o njemu raspravljati.

Obzirom da bi sva nacionalna prvenstva trebala biti završena do augusta, Liga prvaka bi se trebala vratiti 7. i 8. augusta.

Juventus će tada dočekati Lyon, a Napoli će gostovati kod Barcelone, a za one koji prođu dalje to bi značilo utakmicu svaka tri dana.

Atalanta bi se tako priključila takmičenju 11. ili 12. augusta, kada bi igrala prvu utakmicu četvrtfinala, a uzvrat bi bio odigran 14. i ili 15. augusta.

Polufinala bi se trebala odigrati 18. 19. 21. i 22. augusta, a finale bi bilo odigrano 29. augusta u Istanbulu.

Prvi dan grupne faze za narednu sezonu bio bi 20. oktobar, što bi značilo mnogo utakmica Lige prvaka u kratkom periodu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kada je riječ o Evropskoj lige takmičenje bi počelo 2. ili 3. augusta. Nakon toga 10. i 13. augusta igrala bi se četvrtfinala.

Polufinala bi bila odigrana 17. i 20. augusta, a finale bi bilo odigrano 27. augusta na Gdansk Areni u Poljskoj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti