Poznati svi parovi osmine finala Eurobasketa

Utakmice u subotu i nedjelju u Lilleu

Poznati svi parovi osmine finala Eurobasketa

Edmir Škorić

Poznati su svi parovi osmine finala Evropskog košarkaškog prvenstva.

Eurobasket 2015 igrao se u četiri zemlje (Francuska,  Njemačka, Hrvatska i Latvija), a u četvrtak navečer okončana je grupna faza.

Bh. reprezentacija je nastupala u Montpellieru, ali je uspjela savladati samo Izrael, što opet nije bilo dovoljno zbog poraza od Francuske, Rusije, Poljske i Finske.

U Lilleu se igra noaut faza, a počinje u subotu. 

Najzanimljivije bi trebalo da bude u duelima Francuske i Turske, Srbije i Finske, Italije i Izraela, te Španije i Poljske.

Zanimljivo će biti vidjeti kako će Hrvatska izaći na kraj s Česima, dok Grčka ne bi trebala da ima većih problema protiv Belgije.

Po mnogima favoriti za titulu su domaća Francuska, Srbija, Španija, Grčka, mada se i od Hrvastke puno očekuje. Ipak, košarka je takav sport, iznenađenja su moguća, pa pričekajmo na rasplete u narednim danima.

Subota:
Latvija- Slovenija (12:00),
Grčka - Belgija (14:30)
Španija - Poljska (18:30),
Francuska - Turska (21:00),

Nedjelja:
Hrvatska - Češka (12:00),
Srbija - Finska (14:30),
Izrael - Italija (18:30),
Litvanija - Gruzija (21:00).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.