Poznati svi učesnici Prve lige FBiH za narednu sezonu

Riješene sve dileme

Poznati svi učesnici Prve lige FBiH za narednu sezonu

A. Čaušević

Poznata je lista klubova koji će se sljedeće sezone boriti za ulazak u Premijer ligu, ali i opstanak u Prvoj ligi FBiH.

U prvoligaškom karavanu će se kako i minule tako i naredne sezone takmičiti 16 klubova. Sezona iz nas je ponudila dosta uzbuđenja, a nesumnjivo je da će tako biti i naredne takmičarske godine. 

U Prvu ligu FBiH se vratio GOŠK nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, dok su promociju izborili Radnik, Budućnost i Travnik.

Ekipa iz Hadžića je bila najbolja u Drugoj ligi Centar, tim iz Banovića je pobijedio u Drugoj ligi Sjever, dok su Veziri prvi kroz cilj prošli u Drugoj ligi Zapad.

Klis je osvojio Drugu ligu Jug, ali klub iz Buturović polja ne ispunjava uslove za igranje na prvoligaškom nivou.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim GOŠK-a, Radnika, Budućnosti i Travnika u Prvoj ligi FBiH će se još takmičiti Olimpik, TOŠK, Goražde, Zvijezda, Orašje, Rudar Kakanj, Jedinstvo, Metalleghe BSI, Bratstvo, Čapljina, Slaven i Igman.

U minuloj sezoni Velež je osvojio titulu te će naredne sezone igrati u Premijer ligi, dok su takmičenje napustili Vitez, Novi Travnik i Bosna Visoko.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Šteta što nema Veleža jer ipak je Velež srce i duša prve lige Federacije BiH.
8 5
Mica
ispalaje i krupa iz PL ni slova otome retardi.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi