Poznato kada će Ronaldo debitovati za Juventus

Ne putuje u SAD

Poznato kada će Ronaldo debitovati za Juventus

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo u ponedjeljak je zvanično potpisao ugovor s Juventusom u kojem će provesti naredne četiri sezone.

Ronaldo je nakon devet godina odlučio da napusti Real Madrid s kojim je osvojio sve što je mogao, a odluka da potpiše za Juventus iznenadila je sportsku javnost. Ipak, na zvaničnom predstavljanju Ronaldo je poručio da je jednostavno želio novi izazov, te da želi s Juventusom nastaviti osvajati titule.

Ipak, portugalski fudbaler samo dan kasnije otputovao je iz Torina i još uvijek će imati nekoliko dana za odmor. Iako se očekivalo da debituje na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama čini se da od toga neće biti ništa.

Prema pisanju italijanskih medija Ronaldo će se pripremama Juventusa priključiti 30. jula, ali neće igrati na Internacionalnom kupu prvaka u Americi. Ronaldo bi u dresu Stare dame trebao debitovati nakon što se ekipa vrati u Evropu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je odlučio da igrači koji su igrali na Svjetskom prvenstvu dobiju poštedu puta u SAD, te će trenirati u Torinu dok se tim ne vrati u Italiju. Uz Ronalda u Torinu će ostati još Mandžukić, Pjaca i Matuidi. Ronaldo bi trebao debitiovati protiv Villar Perose.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti