Poznato koliko je Zvezda zaradila od LP - Cifra je nevjerovatna

Beograđani zauzeli 27. mjesto

Poznato koliko je Zvezda zaradila od LP - Cifra je nevjerovatna

Crvena zvezda je ove sezone nakon gotovo tri decenije čekanja ponovo nastupila u grupnoj fazi Lige prvaka, u kojoj se uopće nije obrukala.

Iako su Beograđani bili smješteni u najtežu grupu, uspjeli su u konkurenciji Liverpoola, PSG-a i Napolija osvojiti četiri boda, a najviše će se pamtiti senzacionalni trijumf nad ekipom sa Anfielda rezultatom 2:0.

Od svih timova koji su nastupili u grupnoj fazi Lige prvaka, Crvena zvezda je zauzela 27. mjesto. Gledajući četvrtoplasirane ekipe iz svih grupa, od Zvezde su bolji bili samo CSKA (sedam bodova) i Young Boys (četiri boda, bolja gol razlika).

Iza šampiona Srbije ostali su Hoffenheim, Lokomotiv Moskva, PSV Eindhoven, Monaco i AEK, koji je jedini završio takmičenje bez ijednog osvojenog boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sa završetkom grupne faze, postalo je jasno koliko je Zvezda zaradila od nastupa u najelitnijem evropskom takmičenju. Tačna cifra je 25.550.000 eura koliko je Beograđanima pripalo na osnovu UEFA prihoda, prodaji TV prava i karata, kao i dresova i suvenira.

Zvezdina jesen za dugo pamćenje, nema šta.

Top Komentari

Bosnian King1
Jebo vas zvjezda
14 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi