Sokratisova glupost bi mogla koštati Arsenal više od 100 miliona funti
Grčki defanzivac bi mogao upropastiti sezonu kompletnom klubu (Foto: EPA)

Crveni karton skupo će biti plaćen

Sokratisova glupost bi mogla koštati Arsenal više od 100 miliona funti

Midhat Šljivak

Crveni karton kojeg je grčki defanzivac Sokratis Papastathopoulos dobio u meču Evropske lige protiv Rennesa, mogao bi Arsenal koštati više od 100 miliona funti.

Grk je bez ikakve potrebe zaradio drugi žuti karton i morao je krajem prvog poluvremena napustiti teren. To je Rennes iskoristio i pobijedio je Topnike sa 3:1, te će u revanšu na Emiratesu imati popriličnu prednost.

Ako je uspiju zadržati u revanšu Arsenal će zbog Sokratisove gluposti imati ogromne novčane gubitke, koji će iznositi preko 100 miliona funti.

Topnici se još uvijek bore za mjesto u Ligi prvaka kroz prvenstvo. Međutim, tu nisu favoriti za plasman među najbolja četiri tima, pa im je osvajanje Evropske lige idealna šansa da se plasiraju u Ligu prvaka.

Međutim, sada su korak dalje od tog uspjeha. Imali su Rennesu prednost, ali je Sokratis napravio glupost i sve je upropastio i udaljio je Arsenal od plasmana u najelitnije evropsko takmičenje.

To znači i ogroman novčani gubitak. Prve pretpostavke su da će londonski klub izgubiti preko 100 miliona funti koje bi dobili kroz TV prava, prodaju ulaznica i marketing, što je svakako ogroman gubitak.

Naravno, gubitak je još i veći kada se zna da UEFA daje ogromne nagrade za plasman u Ligu prvaka, za osvajača Evropske lige i za svaku pobjedu u takmičenjima.

Jedan loš potez bi to sve mogao pokvariti. Možda i zadnju šansu da se izvuku kroz prvenstvo će imati u nedjelju kada igraju direktan duel protiv Manchester Uniteda, ali protiv sjajnih Crvenih đavola će se teško vaditi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novac već odavno igra glavnu ulogu u fudbalu. Gubici koje Arsenal ostvaruje zbog odsustva iz Lige prvaka doveli su do toga da će menadžer Unai Emery tokom ljeta imati samo 50 miliona funti za pojačanja.

Ništa se neće promijeniti ni u narednim godinama ako ne bude novca od Lige prvaka i Arsenal će biti u popriličnim problemima.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi