Pravi li Tadić transfer? Oglasio se i agent zvijezde Ajaxa
EPA

Mnogi klubovi žele srbijanskog fudbalera

Pravi li Tadić transfer? Oglasio se i agent zvijezde Ajaxa

Srbijanski fudbaler Dušan Tadić na kraju sezone će najvjerovatnije napustiti Ajax. 

Tadić je u Amsterdam došao prošlog ljeta, a sezona koju igra za njega je vjerovatno i najuspješnija u karijeri, jer uz fantastičan učinak koja ima, sa Ajaxom je dogurao i do polufinala Lige šampiona.

Kako se bliži kraj sezone, tako se pominju i razne opcije kada je Tadić u pitanju. Dovode ga u vezu sa Bayernom, čak i sa Manchester Cityjem, pa stoga ne bi bilo iznenađujuće ukoliko bi nakon godinu dana ponovo napravio transfer u neki od evropskih velikana. 

"Mnogo klubova je zvalo"

Povodom svih napisa oglasio se i agent Miloš Malenović koji vodi brigu o Tadićevoj karijeri.

"U ovom trenutku Dušan razmišlja samo o Ajaxu. Realu ga nismo nudili, nema potrebe da ga nudimo bilo kome, jer je već dosad mnogo klubova zvalo i raspitivalo se. No, pitat će se nešto i Ajax", izjavio je Malenović, pa dodao:

"On ima fantastičnu sezonu, sjajno razumije fudbal, a da nije tako sigurno ne bi mogao da igra protiv velikih ekipa i u velikim ekipama. Ali, ponavljam, bitan je jedino Ajax. O eventualnom transferu ćemo razgovarati tokom ljeta", poručio je.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tadićev transfer u Ajax za holandski klub je bio jedan od najvećih u historiji kluba, mnogi su se u tom periodu pitali jesu li Kopljanici napravili pravi potez, jer su velike pare tada izdvojene za kupovinu 30-godišnjaka. No, nepunih godinu dana kasnije u Holandiji ne pomišlja niko ni da zucne o isplativosti Tadićevog transfera.

U nekoliko mjeseci je Tadić postao vođa Ajaxa i igrač koji pravi razliku na terenu. Ekipa više ne može da se zamisli bez njega, a obožavaju ga i navijači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije