Onana: Crnim golmanima je teže, to se mora promijeniti

Junak Ajaxa

Onana: Crnim golmanima je teže, to se mora promijeniti

Edmir Škorić

Ajaxov golman Andre Onana kaže kako tamnoputi golmani moraju raditi više o bijelih kako bi došli do vrha evropskog nogometa.

Kamerunski 23-godišnji golman briljirao je na golu Ajaxa tokom ove sezone, posebno u mečeima Lige prvaka i holandski velikan na pragu je finala. Podsjećamo, sutra Ajax u revanšu polufinala dočekuje Tottenham, nakon što je u prvom meču u Londonu slavio s 1:0.

"Ne vidim razliku između bijelih i crnih golmana", rekao je Onana, pa je nastavio:

"Oni su isti - oni griješe. Pogriješim, svako griješi. Crni golmani moraju se dobro pripremiti, jer nama je teže. Nemamo puno crnih golmana na vrhu i ljudi već imaju na umu da crni golmani nisu sigurni ili prave previše pogrešaka".

"To je nešto što se moramo promijeniti. Nije nam lako doći do te razine, posebno kad ste crni, ali za mene to zapravo nije važno - crno ili bijelo, na kraju sam golman", dodaje.

Onana je prvi izbor u Ajaxu od 2016. godine nakon što im se pridružio iz Barcelone godinu dana ranije.

Onana je ponikao u akademiji koju je osnovao Samuel Eto'o, a sada u Ajaxu ima priliku da uči od legendarnog Edwina van der Saara, koji pomaže golmanima u Amsterdamu.

Naravno, sam on je oduševljen Ajaxovim partijama...

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Nismo očekivali da ćemo stići u polufinale, a sada smo ovdje, borit ćemo se za finale i da možda osvojimo Ligu prvaka".

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Nw mora se to promjeniti jwr ste vi nesposobni da budete golamani. Cuj golman crnac, pa muka me spopadne.
0 4
lopov84
Qurac si ti mu'min, kad imaš takvo neljudsko mišljenje o ljudima druge boje kože.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi