Pravo malo čudo na Nou Campu: Girona ide kući pjevajući!

Remi Barce i Girone

Pravo malo čudo na Nou Campu: Girona ide kući pjevajući!

Teme:

Pravo malo čudo desilo se večeras na Camp Nou stadionu gdje su Barcelona i Girona podijelili bodove u meču 5. kola La Lige odigravši 2:2.

Svako ko barem površno prati fudbal pretpostavljao je prije ovog susreta da će Barcelona slaviti sigurnu pobjedu, ali na kraju Girona ipak ide kući pjevajući.

Na samom početku susreta sve je izgledalo kao što se i očekivalo. Barca je povela sa 1:0 već u 19. minuti kada je Leo Messi pogodio za 1:0. Ipak, problemi za Katalonce su nastali u 35. minuti kada je Lenglet dobio direktan crveni karton. Gosti su to brzo iskotristili i deset minuta kasnije su izjednačili na 1:1 preko Stuanija.

Na samom početku drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti, Girona postiže i drugi gol i to ponovo preko Stuanija. Ipak, da iznenađenje ne bude baš tako veliko pobrinuo se Gerard Pique koji je u 63. minuti izjednačio na 2:2.

Barca je do kraja imala jednu dobru priliku preko Coutinha, ali ipak je ostalo 2:2 na iznenađenje svih prisutnih.

Katalonci sada imaju 13 bodova, baš kao i Real Madrid i nalaze se na diobi prvog mjesta, dok je Girona na 6. poziciji sa osam osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 5. kolo:

Barcelona - Girona 2:2

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Ovo ti se desi kad sudija iz madrida dođe snamjerom da ti prosipa bodove, da je ramos onako udario laktom igrača girone prošao bi sa opomenom.
13 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi