Praznik nogometa u Manausu: Brazil bolji od Urugvaja, majstorija Suareza

Kvalifikacije za SP

Praznik nogometa u Manausu: Brazil bolji od Urugvaja, majstorija Suareza

E. Škorić

Sjajni Brazil stigao je i do 10. pobjede na 11. meču južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Brazilci briljiraju tokom ovih kvalifikacija i do sada ih je uspjela zaustaviti samo Kolumbija u prošlom kolu kada je bilo 0:0. Sinoć su Neymar i društvo očitali lekciju Urugvaju, a bilo je 4:1.

Nakon 18 minuta već je bilo 2:0. Neymar u 10. minuti postiže vodeći gol, a Raphinha osam minuta kasnije udvostručuje prednost domaćina.

Raphinha na sjajnu asistenciju Neymara u 58. minuti postiže gol za 3:0. U 77. minuti Luis Suarez iz slobodnjaka smanjuje na 3:1, da bi samo šest minuta kasnije Neymar upisao novu asistenciju, a rezervista Gabriel Barbosa pogodio za konačnih 4:1.

Argentina je u Buenos Airesu s 1:0 savladala Peru, a jedini gol dao je Lautaro Martinez u 43. minuti, dok je kod gostiju Yotun promašio penal u 65. minuti.

Čile je također bio siguran kod kuće, pošto je s 3:0 savladao otpisanu Venecuelu uz dva gola Pulgara na dvije asistencije Alexisa Sancheza i jedan gol Breteona. Sjajnu noć domaćina potvrdio je i Bolivar 4:0 pobjedom nad Paragvajem, dok je jedini gostujući bod osvojio Ekvador kod Kolumbije (0:0).

Na tabeli je trenutno lider Brazil sa 31 bodom, Argentina ima 25 i te dvije selekcije skoro pa sigurno idu na Mundijal, dok će se borba voditi za treće, četvrto i peto mjesto koje vodi u baraž. Trećeplasirani Ekvador ima 17, četvrtoplasirana Kolumbija i petoplasirani Urugvaj po 16, Čile 13, Bolivija i Paragvaj po 12, a Peru 11 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi