Praznik za ljubitelje fudbala: Današnje utakmice ne smijete propustiti

Ovo smo čekali

Praznik za ljubitelje fudbala: Današnje utakmice ne smijete propustiti

Endin Čaušević

Nakon nekoliko mjeseci pauze konačno počinju takmičenja u najjačim ligama Evrope, a u centru pažnje danas su utakmice u Engleskoj, Italiji, Španiji i Francuskoj.

Englezi su probili led prošlog vikenda, a danas su na rasporedu mečevi drugog kola. Program otvaraju Cardiff i Newcastle, ali sigurno je da će sve utakmice biti u sjeni londonskog derbija. Naime, od 18:30 sati danas možete pratiti veliki okršaj između Chelseaja i Arsenala. Obje ekipe su napravile dosta promjena ovog ljeta i bit će zanimljivo vidjeti ko će imati danas više uspjeha na Stamford Bridgeu.

Ipak, sigurno da mnogi s najviše nestrpljenja očekuju početak italijanske Serije A, odnosno debi Cristiana Ronalda u dresu Juventusa. Taj dan je konačno stigao jer će Portugalac danas imati priliku da nastupi za Staru damu. Juventus u prvom kolu Serije A gostuje Chievo, a meč se igra od 18 sati. Veliki derbi u prvom kolu igraju Lazio - Napoli večeras na Olimpicu od 20:30 sati.

Danas počinje takmičenje i u španskoj La Ligi, ali ne očekuje nas neki poseban derbi. Sigurno je da mnogi čekaju da vide na djelu novu ekipu Barcelone koja će staviti tačku na današnji fudbalski dan. Naime, Barca na svom terenu dočekuje Alaves, a utakmica se igra od 22:15 sati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, danas je na rasporedu i drugo kolo francuske Ligue 1 i jasno je da će u prvom planu biti Neymar i društvo. PSG otvara današnji dan gostovanjem kod Guingampa, a utakmica se igra od 17 sati. Bit će interesantan i duel Monaco - Lille koji je na programu u 20 sati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi