Prcić strijelac u iznenađujućoj pobjedi Perugije

Treći gol u četiri utakmice

Prcić strijelac u iznenađujućoj pobjedi Perugije

Fudbaleri Perugije su u 31. kolu Serije B upisali iznenađujuću pobjedu na gostovanju protiv Cagliarija rezultatom 2:0.

Prvi gol na utakmici postigao je u 33. minuti bh. internacionalac Sanjin Prcić, koji je sa ruba šesnaesterca preciznim udarcem pogodio za pobjedu svog tima. Konačnih 2:0 postavio je u sudijskoj nadoknadi Mato Milos.

Za povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine je ovo bio treći gol u posljednje četiri utakmice, a vrijedi istaći i da je u prošlom kolu bio junak svog tima u minimalnoj pobjedi nad Ternanom, kada je postigao jedini pogodak.

Perugia se ovom pobjedom vratila u borbu za playoff za ulazak u Seriju A. Ekipa našeg fudbalera zauzima 11. mjesto sa 43 oda, a osmoplasirana Brescia ima pet bodova više. Sa druge strane, Cagliari je drugi sa 62 boda i na dobrom je putu da se vrati u elitno društvo italijanskog fudbala.

Seria B, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari - Perugia 0:2 (Prcić 33', Matos 90+2')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi