Pred Španiju Dalić otkrio šta nikada više neće uraditi

Selektor Hrvatske kategoričan

Pred Španiju Dalić otkrio šta nikada više neće uraditi

Nogometna reprezentacija Hrvatske nakon osvojenog drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ulazi u novu eru. Iako su tu još uvijek najbitnija dva igrača, Modrić i Rakitić za koje je također prijetilo da će okončati reprezentativnu karijeru, mnogi igrači su odlučili dići sidro i oprostiti se od reprezentacije, pa će to biti sasvim druga priča.

Ipak, nije se ni sleglo sve nakon Mundijala a slijede novi izazovi. Tako će Hrvatska u Elcheu večeras odmjeriti snage protiv Španije u Ligi nacija.

Selektor Zlatko Dalić optimista je iako se njegov tim nalazi pred ogromnim izazovom.

“Znam da Španija nije 15 godina izgubila natjecateljsku utakmicu na domaćem terenu, ali vjerujem da možemo srušiti tu tradiciju. Rušili smo neke tradicije i na SP-u, zašto ne bi i sada u Elcheu. Vjerujem da nakon Argentine i Engleske možemo srušiti i trećeg svjetskog prvaka u dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Znam da će igrati presing na nas, da će napasti od prve minute, da će nam pokušati sakriti loptu. Ali, mi imamo odgovor za to. Moramo biti agresivniji nego u Portugalu, moramo stajati bliže lopti”, kazao je hrvatski selektor i otkrio šta više nikad u životu neće uraditi kada je u pitanju reprezentacija.

“Finale protiv Francuske neću pogledati više nikada u životu, preteško mi je to”, rekao je Dalić.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ne seri Daliću svega ti. Slobodno pogledaj utakmicu, na greškama se uči.
17 3
Keno
Haha sad kad ih Spanija otrese kao slinu da se ovi hrvati malo spuste na zemlju, makar za dan dva.
15 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti