Pred večerašnji meč: Juninho je imao šta da kaže o Pjaniću

Nije ga zaboravio

Pred večerašnji meč: Juninho je imao šta da kaže o Pjaniću

Legendarni vezni fudbaler Lyona Juninho Pernambucano nije zaboravio svog nekadašnjeg učenika Miralema Pjanića.

Njih dvojica su zajedno igrali u Lyonu, a upravo od ovog sjajnog Brazilca Miralem je učio da izvodi slobodne udarce koje danas šutira gotovo nepogrešivo.

Juninho je pred večerašnje gostovanje Juventusa kod Lyona u okviru Lige šampiona iskoristio priliku da pohvali Miralema Pjanića.

"Miralem ima ličnost, talenat i želju za učenjem. To je momak koji ima hrabrost koja je potrebna da se ostane na vrhu. Već je ostavio utisak da će postati jedan od najboljih u Evropi na svojoj poziciji. On ima sve kvalitete da igra na bilo kojoj poziciji u veznom redu", rekao je Juninho i nastavio:

"On je veoma profesionalan i ne čudi me da igra u klubu kao što je Juventus. Miralem šutira na drugačiji način od ostalih. Nakon njegovog udarca lopta ne ide pravo i to predstavlja problem za golmane. On je tako mlad, a već je među najboljima u tom segmentu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juninho je također dodao da očekuje da Juvetnus ode do finala Lige šampiona, a na kraju ne bi bio iznenađen ni da osvoje trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi