Mijatović zbog Vinicusa prozvao Peljtu: Da su to uradili Real Madridu rekli bismo svi su protiv nas

Crnogorac sasvim otvoren

Mijatović zbog Vinicusa prozvao Peljtu: Da su to uradili Real Madridu rekli bismo svi su protiv nas

A. Čaušević

Legendarni napadač Predrag Mijatović je bio poprilično kritičan prema Viniciusu tokom revanš susreta osmine finala Lige prvaka između Real Madrida i RB Leipziga. Duel je okončan rezultatom 1:1 i dalje su prošli Kraljevi.

Vinicius je zabio jedini gol za Real u remiju (1:1) protiv RB Leipziga što je bilo dovoljno da izabranici Carla Ancelottija prođu u osminu finala Lige prvaka pošto su u prvom meču slavili sa 1:0.

Brazilski napadač je mogao i ranije pod tuš da je možda italijanski sudija Massa bio hrabriji kada je "sedmica" Reala odgurnula Orbana i rizikovala isključenje.

Na kraju je Vinicius prošao sa samo žutim kartonom, a gostujući u emisiji španskog lista AS Mijatović nije štedio možda i najveću zvijezdu Kraljeva.

Tom prilikom se prisjetio i trenutka iz prvog meča kada su bh. sudije na čelu sa Irfanom Peljtom poništile gole Benjaminu Šešku zbog ofsajda.

Oglasi

"U ovakvom takmičenju ne razumijem ovakvo ponašanje, baš kad se misli da se ovaj dečko malo smirio napravi ovakvu stvar i ovo me baš iznenadilo", rekao je Mijatović te dodao:

"Moram reći još jednu stvar, zamislite da je u prvoj utakmici gol koji je poništen RB Leipzigu poništen Realu svi bismo govorili da nas UEFA ne voli i da su svi protiv nas."

"Treba biti objektivan, ovaj Viniciusov potez je posljedica frustracija i mora biti mirniji jer može ostaviti ekipu sa deset igrača."

Real generalno slovi za klub koji ima određene protekcije kud sudija, a Mijatović je jedan od rijetkih koji je na neki način to večeras i priznao.

Vinicius je zaista odličan fudbaler, međutim će definitivno morati poraditi na svom ponašanju jer iz utakmice u utakmicu kreira sve više neprijatelja kako na terenu tako i na tribinama.

Brazilac je u posljednje vrijeme postao omražen igrač Reala za protivničke navijače i obično se suočava sa velikim zvižducima na skoro svakom gostovanju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Nista cudno. Real je jedini klub koji nikad nista posteno nije osvojio.
3 2
E.Car
Ništa Mijatovic nije rekao protiv Peljte, samo je prozvao svoj Real!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi