Rajković nije mogao da ne komentariše izjavu Tadića: "Napišite to slobodno..."

Golman Srbije

Rajković nije mogao da ne komentariše izjavu Tadića: "Napišite to slobodno..."

Edmir Škorić

Golman Srbije Predrag Rajković (28) dao je veoma zanimljivu izjavu dan nakon poraza od Engleske u prvom meču na Euru.

Srbija je poražena u Gelsenkirchenu od Engleske sa 1:0, a dosta pažnje privukle su izjave Dušana Tadića. Kao najbolji igrač i lider, iznenada je ostavljen na klupi. Fudbaler Fenerbahčea odgovorio je nakon utakmice selektoru Draganu Stojkoviću.

"Teško sam prihvatio odluku, ipak je to Engleska. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima, lider sam, kapiten, bez lažne skromnosti. Mislim da sam trebao početi. Nisam očekivao da ću biti na klupi, ali prihvatio sam odluku. Smatram ipak da bih bio bolji da sam igrao 90 minuta. Ali, ako šef kaže da igram 30, igrat ću toliko. Sve za kolektiv", poručio je Tadić.

Dušanu Tadiću je večerašnji meč protiv Engleske bio 109. u reprezentativnom dresu. Postigao je 23 pogotka. Sada ima cilj da kao kapiten odvede Srbiju u drugi krug takmičenja.

Piksi je komentarisao izjavu Tadića. "Uuu, to nije dobro ako je to rekao. Uuu to nikako nije dobro. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta. Jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici", rekao je Piksi.

Oglasi

Golman Mallorce i srpske reprezentacije Predrag Rajković osvrnuo se na duel s Engleskom, ali i najavio duel sa Slovenijom koji se igra 20. juna u 15 sati.

"Fudbal se igra za golove. Imamo dobre napadače i generalno dobar tim, da možemo postići više od jednog gola. Ako budemo igrali defanzivno kao protiv Engleske, to će biti dobro, nadam se da ćemo uzeti bez primljenog gola. Ubijeđen sam da ćemo dati gol, ako ne i dva, tri...", rekao je Rajković.

Rajković: "Spremiji sam od Tadića, slobodno napišite to..."

Posted by Kurir - Sport on Monday, June 17, 2024

Potom su ga novinari na treningu upitali o izjavi Tadića, na šta je on odgovorio:

Oglasi

"Spremniji sam od Dušana Tadića fizički, slobodno to napišite. Šalim se, super je atmosfera. Ne bih se bazirao na priču o tome. Spremamo se za Sloveniju i to je to", dodao je Rajković.

Nakon utakmice sa Slovenijom, Srbina predstoji meč u posljednjem kolu protiv Danske 25. juna na Allianz-Areni u Minhenu.

Englezi trenutno jedini s tri boda u grupi C, dok Danci i Slovenci imaju po bod nakon jučerašnjeg remija (1:1). Dva idu dalje, dok će i najbolje trećeplasirane selekcije u osminu finala.

Srbija će u ostatku turnira biti bez Filipa Kostića

31-godišnji fudbaler napustio je jučerašnji meč s Engleskom u finišu prvog poluvremena. Uplakan je Kostić izašao iz igre i već tada je bilo jasno da stvari nisu nimalo dobre.

Iako se Fudbalski savez Srbije još nije oglasio o stepenu povrede, novinari bliski torinskom Juventusu već imaju informacije da će Kostić morati na dužu pauzu.
Kostić će uskoro napustiti nacionalni tim i brzo će biti poznato hoće li morati na operaciju koljena. To bi mu definitivno upropastilo dobar dio naredne sezone.

"Kostić neće igrati u ostatku Evropskog prvenstva. On će u Njemačkoj odraditi dodatne preglede kako bi se ustanovila tačna jačina povrede. Rukovodstvo FS Srbije je u direktnom kontaktu s Juventusom", objavio je Mirko Nicolino.

Povreda prvog izbora po lijevoj strani i zvijezde nacionalnog tima sigurno je veliki udarac za selektora Srbije Dragana Stojkovića. On je na toj strani ostao na Filipu Mladenoviću i u slučaju novih nevolja morao bi se 'krpiti' kako zna i umije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi