Pet "transfer sapunica" koje bismo mogli gledati u 2020. godini!

Utrka za pojačanja nikada ne prestaje

Pet "transfer sapunica" koje bismo mogli gledati u 2020. godini!

Ljetni prelazni rok u najjačim evropskim ligama završen je sa prvim danima septambra. Tokom ljeta je viđeno nekoliko velikih transfera, ali i godina pred nama bi mogla donijeti prave "bombe".

Antoine Griezmann je konačno prešao u Barcelonu, Joao Felix u Atletico Madrid, Eden Hazard u Real Madrid, Harry Maguire u Manchester United, Matthijs de Ligt u Juventus, Nicolas Pepe u Arsenal, Romelu Lukaku u Inter...

Veliki i skupocjeni transferi, nema šta, ali evropski mediji već sada predviđaju još burniju, 2020., godinu na transfer tržištu.

Ako je vjerovati špekulacija, od kojih neke odavno kruže fudbalskim svijetom, a neke tek tinjaju, ljeto 2020. godine moglo bi donijeti niz "saga" koje bi mogle iznjedriti i velike transfer "bombe".

Pet "transfer priča" za naredno ljeto:

Neymar u Barcelnu

O pokušaju Neymarovog povratka na Nou Camp ovog ljeta se još nije prestalo pričati, a već se najavljuje nastavak "sapunice".

Predviđa se da će Barcelona tokom 2020. godine intenzivno raditi na Neymarovom transferu iz PSG-a, te da će već za januar spremiti novi pokušaj da isti realizuje.

Pokušavaće Barcelona i na zimu, a ako bude potrebno i na ljeto, a do tada bi se Neymarova cijena trebala spustiti blizu prihvatljivijih 150-160 miliona eura.

Katalonci će imati dovoljno vremena da razmisle šta žele za svoju ekipu, kako bi se Neymar uklopio po svom povratku i kako pristupiti realizaciji njegovog transfera. Što je najvažnije, Barcelona će imati dovoljno vremena da skupit finansijska sredstva potrebna za veliki transfer...

Jadon Sancho u Manchester United

Još jedan mogući transfer o kojem se već neko vrijeme mogu čuti glasine.

Romelu Lukaku je napustio United, baš kao i Alexis Sanchez. Čileanac se možda nije najbolje snašao na Old Traffordu, ali United ne može biti zadovoljan činjenicom da je dvojac otišao, a da nisu stigle zamjene.

Rješenju ovog problema će se United vjerovatno posvetiti tokom 2020. godine, a osobe bliske klubu vjeruju da će sjajni ofanzivac Borussije Dortmund Jadon Sancho biti prioritet - bez obzira što je ovog ljeta na Old Traffordu odlučeno da je njegova cijena od 90 miliona eura previsoka.

Ukoliko Sancho nastavi napredovati i igrati u sjajnoj formi za očekivati je da će njegova vrijednost (cijena) dodatno rasti, ali United do tada možda odluči krenuti na "sve ili ništa" da realizuje njegov transfer.

Čak i u Dortmundu su svjesni da neće još dugo moći zadržati 19-godišnjeg Engleza kojem je, čini se, suđeno da zaigra za neki od najvećih evropskih klubova. Navodno će Milioneri na kraju sezone ponovo procijeniti Sanchovu situaciju.

Kylan Mbappe u Real Madrid

Izgleda da je Kylan Mbappe prestigao Neymara kao najcjenjenije "vlasništvo" PSG-a i bogatih Katarana.

Mbappe u PSG-u ima sve, ali nije tajna da vrhuška Real Madrida sanja o njegovom transferu, iako su navodno i Kraljevi tokom ovog ljeta pokušali "namamiti" Neymara u svoje redove.

Mladi Francuz bi mogao biti zaštitno lice Reala u narednoj deceniji, a kako bi se to obistinilo Kraljevi bi narednog ljeta mogli krenuti u realizaciju transfera i na sve načine pokušati barem malo oboriti njegovu cijenu.

Vjeruje se da će PSG u slučaju prodaje Mbappea ciljati na cifru od preko 220 miliona eura, što bi značilo i obaranje Neymarovog transfer rekorda iz 2017. godine.

Real je ovog ljeta potrošio ogorman novac, ali to ne znači da će Kraljevi za naredno ljeto imati manji budžet. Navodno Mbappea "prati" i Manchester City, ali su Građani proteklih godina neobično "stidljivi" kada je isplaćivanje astronomskih naknada za transfere u pitanju, pa je Real ovdje jasan favorit - u slučaju da bude moguće realizovati transfer...

"Potvrda" toga su glasine iz Španije koje govore da su Kraljevi spremni platiti preko 250 miliona eura da Mbappe obuče slavni bijeli dres.

Kai Havertz u Borussiju Dortmund

Čini se da Marco Reus zna dosta toga o transfer planovima svoje Borussije. Prema njemu, Borussia već radi na tome da u skorije vrijeme dovede briljantnog 20-godišnjaka Kaija Havertza.

Reus je za njemački Sport1 izjavio da će "pokušati sve" kako bi uvjerio talentovanog fudbalera Bayer Leverkusena da dođe na Westfalen.

Problem je što se i Havertz procjenjuje na 90-ak miliona eura, a ništa protiv da ga vide u svojim redovima ne bi imali ni puno bogatiji klubovi - prije svega Bayer i Barcelona.

Kalidou Koulibaly u Chelsea

Chelsea će jedva dočekati naredno ljeto da se "oporavi" od transfer zabrane. Za očekivati je zbog toga da će Chelsea na ljeto 2020. trošiti kao pijani milijarder.

Značajna pojačanja se mogu očekivati na Stamford Bridgeu, a jedan od prioriteta bi mogao biti Napolijev Kalidou Koulibaly. Njegov transfer bi vjerovatno značio i obaranje rekorda za najskupljeg defanzivca svih vremena.

Navodno je Chelsea pokušao dovesti Koulibalyja prošle godine dok je na kormilu ekipe bio Maurizio Sarri, a britanski mediji vjeruju da među Plavcima još postoji nada da će stameni Senegalac, kad-tad, obući dres londonskog tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Koulibaly je u proteklom periodu izražvao želju za ostankom u Napoliju kako bi se timu sa San Paola odužio za ukazano povjerenje, ali bi nove ponude na kraju ove sezone mogle biti previše primamljive.

Naravno, Chelsea neće biti bez konkurencije ako odluči krenuti u novi pokušaj realizacije Koulibalyjevog transfera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Kai Harvartz u Borussiju za 100 miliona? Pa vi ne pra***e nista. Dortmund pravi pare od transfera i prodaje igraca, a ne trosi 100 miliona. Gdje vam je Sane u Bayern? Znate li da ima Messi u ugovoru da moze dzabe i i u 2020 godinu...
1 1
Keydura69
Šta vam dođe ovo "vrhuška"?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi