Predsjednik Empolija priznao da se Kruniću smiješi veliki transfer: Pokazali su interes...
Rade Krunić (sredina) u društvu Gojka Cimirota (lijevo) i Edina Džeke (desno) tokom jednog od treninga Zmajeva

Bh. reprezentativac mijenja sredinu?

Predsjednik Empolija priznao da se Kruniću smiješi veliki transfer: Pokazali su interes...

Večeras se u Bergamu zatvara 32. kolo Serije A. Na stadionu Atleti Azzurri d'Italia se igra duel Atalante i Empolija, duel od velike važnosti za obje ekipe.

Atalanti su bodovi potrebni za Evropu, dok Empoli protiv ekipe koja je u dosadašnjem dijelu sezone Serije A postigla 64 gola mola tražiti bodove spasa.

Čak iako Empoli ne izbori opstanak u eliti, sve su prilike da ćemo veznjaka ove ekipe, bh. reprezentativca Radeta Krunića i naredne sezone gledati u Seriji A.

Krunićeve sjajne igre ne prolaze neopaženo. O transferu nekadašnjeg fudbalera Sutjeske iz Foče se špekuliše već neko vrijeme. Nekada su se sa njim povezivali "osrednji" italijanski prvoligaši poput Sampdorije ili Torina, ali sada je već riječ o ekipama iz vrha Serije A.

Prije par dana su se pojavile glasine da bi Rade Krunić mogao u Romu, a italijanski mediji danas pišu o interesu Napolija za sjajnog bh. veznjaka.

Rade Krunić se i ranije povezivao sa Napolijem, ali sada više nije riješ o špekulacijama kada je interes ovog kluba u pitanju - potvrdio ga je predsjednik Radetovog Empolija.

"Krunić? Vjerujem da je on igrač za Ligu prvaka. Pronašao je veći kontinuitet, postigao je pet golova... Napoli je već pokazao da ga cijeni, kao što su, vjerujem, to uradili za još dosta igrača. Sve ćemo vidjeti na kraju, sada je još rano pričati o transferima", izjavio je za Calciomercato Fabrizio Corsi, predsjednik Empolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznato je da Empoli i Napoli imaju odličnu saradnju, te da klub iz Napulja često kupuje u Empoliju, pa ne bi čudilo da Krunić naredne sezone zaigra pod Carlom Ancelottijem.

Krunić je u Empoli stigao 2015. godine iz čačanskog Borca, a po ugovorom sa ovim klubom je do 2021. godine. Ove sezone je upisao 28 nastupa u Seriji A, postigao je pet golova i upisao isto toliko asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi