Predsjednik Maritima otkrio kako je Felix trebao doći u ovaj klub, a onda se desila prekretnica
Felix je trebao otići zajedno sa Ferrom na posudbu u Maritimo

Sve je već bilo dogovoreno između dva kluba

Predsjednik Maritima otkrio kako je Felix trebao doći u ovaj klub, a onda se desila prekretnica

S. Pašalić

Joao Felix je ovog ljeta stigao iz Benfice u Atletico Madrid za 126 miliona eura.

Ovaj talentovani 19-godišnjak je početkom ove godine zaigrao sjajno te svojim izdanjima privukao pažnju mnogih velikih klubova, a na kraju je stigao u Madrid.

Felix je za Benficu prošle sezone odigrao 43 utakmice i postigao je 20 golova te je upisao 11 asistencija, ali na samom početku sezone nije imao preveliku minutažu.

Mladi Portugalac je u dosta utakmica bio na klupi ili van sastava, a sada je predsjednik Maritima otkrio kako je Felix trebao doći na posudbu u ovaj klub, ali nakon što je Benfica promijenila trenera, i situacija oko Joaa je otišla u drugom smijeru.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Felix u decembru nije igrao redovno i mi smo odlučili da kontaktiramo Benficu kako bismo ga doveli. Na ručku sa ljudima iz Benfice smo i dogovorili transfer Felixa, i također Ferroa."

"Zatim je Rui Vitoria otišao sa klupe Benfice, a Bruno Lage je došao i sve se promijenilo. U roku od sedam dana se sve promijenilo. Predsjednik Benfice to ne može poreći, postoje pisane poruke u tom smislu", rekao je predsjednik Maritima Carlos Pereira.

Top Komentari

zvjezdan10
Jes ,trebao je i Yaya Toure u Željezničar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti