Predsjednik Nantesa tražio od Ranierija da izostavi kapitena iz ekipe protiv Lyona

Oglušio se na zahtjeve

Predsjednik Nantesa tražio od Ranierija da izostavi kapitena iz ekipe protiv Lyona

E. Čaušević

Fudbaleri Nantesa jučer su poraženi na gostovanju protiv Lyona sa 2:0 u okviru 35. kola francuske Ligue 1.

Lyon je uspio da dođe do nova tri boda pred domaćim navijačima, a golove su postigli Depay i Traore. Ipak, nakon utakmice u centru pažnje bio je trener Nantesa, Claudio Ranieri, o kojem se već danima špakuliše da nije u dobrim odnosima s čelnicima kluba.

Naime, pred ovaj meč predsjednik Nantesa, Waldemar Kita, tražio je od Ranierija da u ovoj utakmici ne računa na kapitena Lea Duboisa koji je već dogovorio da od naredne sezone igra upravo u dresu Lyona. No, Ranieri su oglušio na njegove zahtjeve, te je Dubois igrao od prve minute i da stvar bude gora bio krivac za drugi gol Lyona.

"Naravno da vas svi predsjednici kritikuju kada ne bilježite rezultate koji se od vas očekuju. On je tražio da Dubois ne igra jer je već potpisao za Lyon, ali jednostavno nisam mogao bez kapitena. Ako predsjednik nije zadovoljan kako obavljam svoj posao onda postoji samo jedna stvar, a svi već znate koja", rekao je Ranieri.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti