Predsjednik NK Zvijezda Gradačac glasan i jasan: "Ovako više ne može!"

Ne prisustvuje sastanku

Predsjednik NK Zvijezda Gradačac glasan i jasan: "Ovako više ne može!"

A. Čaušević

Na sastanku FS FBiH i klubova Prve lige FBiH neće biti predstavnika NK Zvijezda iz Gradačca. 

Razlog je šestomjesečna suspenzija predsjedniku Šefiku Močiću, što je za SportSport.ba potvrdio i sam Močić.

"Zvijezda je kao i svi ostali klubovi pozvana na sastanak, ali je Savez kaznio predsjednika kluba i sekretara na šest mjeseci zabrane vršenja funkcija u sportu, a povod je naše otvoreno pismo zbog dešavanja u Prvoj ligi FBiH. Nismo bili u mogućnosti da se branilo. Kaznila nas je prvostepena, a zatim i drugostepena komisija, nisu ni pozvali sve članove apelacione komisijen. Ciljano je odrađeno da nas kazne", kazao je Močić.

Prvi čovjek nekadašnjeg premijerligaša jasno je poručio da su neophodne promjene u samom vrhu FS FBiH.

"Danas je sastanak da se vidi šta dalje. FS BiH je korumipirana organizacija i danas to treba da se razriješi kako bi nogomet krenuo u drugom pravcu. Mislim da sadašnji funkcionieri to ne mogu. Oni su toliko prisutni tu da ne mogu promijeniti stanje, ali ne možemo prisustvovati zbog kazne iako je naše otvoreno pismo povod za sve ovo."

Istakao je da će prisustvovati sastanaku između samih klubova koji je na rasporedu u petak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Mi ćemo danas na sastaku vidjeti šta nam je dalje činiti, nećemo otkrivati tajne, ali ovako više ne može. Ne trebaju nam lopovi i kriminalci. Naš je cilj da ne pravimo pijacu od nogometa. Vidjet ćemo koji su naši daljni koraci."

"Mi klubovi trebao donijeti program kako se suprostaviti ovim stvarima, ljudi su priznali da su namještali utakmice. Svi predstavnici Saveza su bili uključeni, zna se ko je namještao i znaju se utakmice", poručio je Močić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Za pocetak bi trebalo promjenuti takmicarsku i sudijski komitet.
0 1
Terminator
Spas fudbala u Bih bi bio da se promjene pravila.Samo u Bih uvesti da nema penala i da se može u toku utakmice zamjeniti sudija.Po tavršetku utakmice formirati sud i suditi sudijama.Tako se ne bi više otimali za pištaljku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi