Predsjednik Porta: Ikerov dolazak je dobar i za našu ligu

Casillas u Portugalu

Predsjednik Porta: Ikerov dolazak je dobar i za našu ligu

Edmir Škorić

U Portu slave dolazak legendarnog golmana Ikera Casillasa.

Iker je u suzama jučer saopštio da ide u Porto. Značilo je to da nakon skoro dvije decenije napušta madridski Real. 

Njegov odnos sa predsjednikom Florentinom Perezom nije bio baš dobar i to je jedan od razloga što je odlučio da ode. Iker je, na neki način, doživio izdaju. Situaciju oko njega pratio je Porto, pa dobio na kraju vrhunskog golmana.

“Jako smo sretni, ne samo da je Iker kvalitetan golman, već je i simbol španskog i evropskog nogometa. On će biti veliko pojačanje, kako za Porto, tako i za kompletnu našu ligu”, kazao je predsjednik Porta Jorge Nuno Pinto da Costa.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Želim vam se zahvaliti što ste u ovom teškom trenutku došli i dali mi podršku. Ovdje sam danas stigao kako bih se oprostio od vas i od Real Madrida. Od juče ne pripadam ovom klubu, a u Porto idem iz dva razloga. Prvi je plan i vizija portugalskog kluba, a drugi je podrška koju mi je dao taj klub, pogotovo u nekoliko posljednjih dana. Idem tamo da se borim za sve trofeje koji su u opticaju", izjavio je vidno potreseni Casillas na oproštaju od Reala na jučerašnjoj press konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti