Predstavljen "novi" Inter: Conte s 3-5-2 formacijom i Džekom napada Scudetto

Tim Intera za narednu sezonu će izgledati ovako?

Predstavljen "novi" Inter: Conte s 3-5-2 formacijom i Džekom napada Scudetto

Edmir Škorić

La Gazzetta dello Sport je čitateljima ponudila prikaz "novog" Intera, koji bi trebao naredne sezone da bude konkurentan u borbi za Scudetto.

Inter će do kraja ljeta sasvim sigurno doživjeti još promjena, a tek se očekuju glavna pojačanja na Giuseppe Meazzi.

U Interu još čekaju dolazak bh. reprezentativca Edina Džeke i Gazzetta otkriva kako Antonio Conte planira da igra naredne sezone.

U formaciji 3-5-2 je i Džeko, koji bi u napadu trebao da sarađuje s Romeluom Lukakuom. Napadači Rome i Manchester Uniteda velika su želja Contea i vjeruje se da će obojica ubrzo postati članovi Neroazzurra.

Iskusni Samir Handanović ostat će na golu, trojku u odbrani činit će Diego Godin, De Vrij i Škrinjar, a u veznom redu igrat će Lazaro koji dolazi iz Herthe i koji će biti na desnom krilu.

Onaj ključni i centralni dio držat će Barella, koji će doći iz Cagliarija, Sensi iz Sassuola, te Marcelo Brozović. Lijevo će ostati Ivan Perišić.

Impresivno izgleda sastav Intera, koji bi zaista mogao da igra važnu ulogu u Seriji A, mada je polovina ekipe nova i trebat će vremena da se sve posloži.

U konačnici, sastav bi trebao da izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Handanović  - Godin, De Vrij, Škrinjar - Perišić, Barella, Sensi, Brozović, Lazaro - Džeko, Lukaku. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Bit ce minus na kraju sezone po ko zna koji put
1 8
crni1000
Vic Dzeko i Lukaku zajedno
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi