Pregovori počeli: Emre Can ide u Pariz, veznjak PSG-a u Juventus?

Razmjena igrača na pomolu

Pregovori počeli: Emre Can ide u Pariz, veznjak PSG-a u Juventus?

Juventus i Paris Saint-Germain su navodno počeli sa pregovorima čiji bi epilog, ukoliko se dogovor postigne, mogla biti razmjena igrača.

Gazzetta dello Sport piše da su dva kluba u konktaktu i da se pregovara o mogućoj razmjeni u kojoj bi nezadovoljni Emre Can krenuo put Pariza, dok bi na Allianz stadion u Torinu stigao veznjak PSG-a Leandro Paredes.

Kako se vrijednost dvojice igrača procjenjuje na 40-ak (makimalno 45) miliona eura, realna je mogućnost da bi u slučaju postizanja dogovora došlo do direktne razmjene igrača između klubova.

Emre Can se već odavno povezuje sa napuštanjem Juventusa s obzirom da je u drugom planu u ovom klubu, a Gazzetta dello Sport tvrdi da je trener PSG-a Thomas Tuchel "obožavatelj" nekadašnjeg veznjaka Liverpoola.

Reprezentativac Njemačke je ove sezone samo dva puta počinjao mečeve Serije A, a u međuvremenu je i javno priznao da je nezadovoljan svojom situacijom u Juventusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Paredes je u PSG stigao iz Zenita u januaru ove godine, a ove sezone je za "Svece" nastupio 15 puta u svim takmičenjima.

Eventualni transfer u Juventus bi sa Paredesa predstavljao povratak u Seriju A s obzirom da je 25-godišnji Argentinac prije odlaska u Zenit bio član Rome.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Zar nije u utd-u i lova za Pogbu!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi