Pregovori u toku, Roma ponudila ugovor Vertonghenu

Da li će Belgijanac u Seriju A?

Pregovori u toku, Roma ponudila ugovor Vertonghenu

Italijanski mediji ovog jutra ponovo pišu o mogućem transferu Tottenhamovog Jana Vertonghena u Romu.

Vertonghen će ovog ljeta postati slobodan igrač, pošto njegov ugovor sa Pijetlovima uskoro ističe, a od produženja saradnje po svemu sudeći neće biti ništa.

Kako će Roma teško zadržati Chrisa Smallinga nakon isteka njegove dogovorene posudbe iz Manchester Uniteda, čelnici kluba su odlučili fokus usmjeriti na iskusnog Verhonhgena.

Navodno pregovori između Rome i Verhonhgena već traju, a Vučica je Belgijancu ponudila dvogodišnji ugovor.

Navodno je ponuđena i opcija produženja ugovora i za treću godinu, ali Vertonghen ne želi da to bude opcija, već se nada da će odmah potpisati na tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, velike su šanse da se dogovor postigne, posebno ako Roma sazna da nema ništa od otkupa Smallingovog ugovora.

Verhonhgen je u Tottenham stigao prije osam godina i od tada je u bijelom dresu odigrao više od 300 utakmica. Ipak, u posljednje vrijeme je počeo padati u drugi plan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR..AJIZAG
Ova roma dovodi samo SKART IGRACE..
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi