Utakmica u Srbiji prekinuta zbog transparenta posvećenog Srebrenici
FOTO: mozzartsport.com

Sve se dogodilo u Novom Pazaru

Utakmica u Srbiji prekinuta zbog transparenta posvećenog Srebrenici

Esmer Oštraković

U toku je utakmica između Novog Pazara i Radničkog iz Niša koja se igra u okviru 37. kola domaćeg prvenstva.

Kako god da utakmica završi ostat će u sjeni onoga što se dogodilo u prvom poluvremenu ovog susreta.

Naime, nakon što je Adem Ljajić postigao gol za domaću ekipu okačen je transparent na kojem je pisalo "Srebrenica genocid".

Trasparent zbog kojeg je prekinuta utakmica. FOTO: mozzartsport.com

Odmah su reagovali delegat Radislav Mutavdžić i sudija Jovan Šegrt i tražili su da se transparent ukloni.

Navijači su se oglušili na ono što su tražili delegat i sudije, te su na krjau igrači oba kluba napustili teren i otišli u svlačionicu.

Utakmica je prekinuta, a prekid je trajao 16 minuta nakon čega je utakmica nastavljena.

Oglasi

Odmah nakon što je susreta nastavljen viđen je još jedan gol, ali ovaj put u mreži domaće ekipe. Strijelac je bio Vanja Ilić.

Adem Ljajić ostaje u Novom Pazaru

Brinuli su se navijači ovog tima da će Ljajić odlučiti da ode u neki drugi klub u inostranstv, ali je odlučio da ostane.

Sve dileme su završene tako što su se iz Novog Pazara oglasili na svojoj zvaničnoj stranici.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Najbolja moguća vest za sve ljubitelje fudbala u Novom Pazaru: Adem Ljajić i Nikola Mirković i naredne sezone u plavo-belom dresu!

FK Novi Pazar čuva najvažnije karike. Adem Ljajić i Nikola Mirković i naredne sezone nosiće dres Novog Pazara, rezultat je dogovora uprave kluba i pomenutog dvojca. Oni su bili ključni igrači našeg tima u sezoni 23/24. Obojica su u Novi Pazar stigli na početku sezone. Ljajić je postigao do sada osam golova i dodao pet asistencija i najbolji je strelac tima, dok je Nikola Mirković kao kapiten i jedan od najboljih golmana u ligi uspeo da sačuva svoju mrežu na 12 utakmica ove sezone", stoji u objavi ovog kluba.

Top Komentari

BosnaH
A finale kupa BiH ,skandiranje imena presuđenog ratnog zlocinca??!?
1 0
GradSoli
Boli istina, jako boli... Svaki put kad bude skandiranje protiv drzavnosti nase zemlje bilo od prijasnjih navijaca Veleza, ubica ili bilo koga iz Hercegovine treba prekinuti utakmicu, pa tako i u jos malo postojecoj genocidnoj tvorevini RS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi