Prekinut štrajk: Nogometaši Rudara nastavili sa pripremama

Ponovo u pogonu

Prekinut štrajk: Nogometaši Rudara nastavili sa pripremama

Nogometaši Rudara iz Prijedora, jesenjeg prvaka Prve lige RS, nastavili su sa pripremama za drugi dio sezone. Kako je već poznato, prije desetak dana zbog neizmirenih dugovanja prema njima, oni su  odlučili stupiti u štrajk te prekinuti trenažni proces.

"Nogometašima je isplaćen novac, tako da su u subotu ponovo krenuli sa treninzima", potvrđeno je za SportSport.ba iz izvora bliskih Rudaru.

Rudar je prvi dio sezone okončao na prvom mjestu sa dva boda prednosti u odnosu na Zvijezdu 09, a ove sezone Prijedorčani slave 90 godina postojanja.

Drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske starta 10.03. a koliko će se prekid trenažnog procesa odraziti na formu Prijedorčana ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Rudar će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod Slavije iz Istočnog Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi