Manchester City do kraja strepio, ali zasjeo na vrh, Newcastle našao novu žrtvu i napunio do kraja!

Luton se spasio na kraju

Manchester City do kraja strepio, ali zasjeo na vrh, Newcastle našao novu žrtvu i napunio do kraja!

E. Ganibegović

U terminu od 16 sati odigrano je pet utakmica engleske Premier lige. Manchester City je preuzeo vrh barem nakratko, dok je najbolji napad lige, Newcastleov, nastavio da terorište protivnike.

Pozabavimo se prvo utakmicom na Etihadu. Manchester City je ugostio Brighton i slavio s 2:1.

Prvi gol je u 7. minuti postigao Alvarez, da bi prednost Građana uduplao Haaland. Ansu Fati je u 73. minuti zabio gol nade za goste, domaći su strepili, no na kraju upisali tri boda.

Manchester City je meč završio i s igračem manje. Akanji je u nadoknadi dobio drugi žuti karton i morao je van, no Guardiola je odmah reagovao izmjenom i uveo Akea umjesto Alvareza, te zatvorio utakmicu. 

Nakon što su razbili Ahmedhodžićev Sheffield pa i PSG u Ligi prvaka, ekipi Newcastlea danas je žrtva bio Crystal Palace. Rezultat je bio 4:0.

Oglasi

Murphy je već u četvrtoj minuti doveo Svrake u vodstvo, da bi do odlaska na odmor Gordon i Longstaff riješili pitanje pobjednika. Wilson je u 66. minuti postavio konačan rezultat.

Pobjedu je upisao i Brentford i to na domaćem terenu protiv Burnleyja. Bilo je 3:0, a strijelci su bili Wissa u prvom i Mbeumo i Ghoddos u drugom poluvremenu.

Domaći trijumf u rukama je imao, ali ga nije ostvario Nottingham Forest. Vodili su domaći s 2:0 protiv Lutona, no gosti se spašavaju na kraju te je završilo 2:2. Sve golove smo vidjeli u drugom poluvremenu.

Wood je bio dvostruki strijelac za Forest u 48. i 76. minuti, da bi Ogbene u 83. i Adebayo u 92. minuti donijeli bod Lutonu. 

Drugi domaćin koji danas nije pobijedio je Bournemouth. Wolvesi su kod Trešnjica slavili s 1:2 nakon preokreta.

Oglasi

Vodio je domaći tim preko Solankea nakon prvih 45 minuta, Cunha je izjednačio već na otvaranju drugog, da bi Cook dobio crveni karton kod domaćih u 54. minuti. Trijumf Vukovima donio je Kalajdžić u 87. minuti meča.

Podsjetimo, ranije danas je Liverpool s 2:0 bio bolji od Evertona, od 18:30 se sastaju Chelsea i Arsenal, dok od 21 sat Sheffield United i Manchester United zatvaraju dan.

Nakon ove utkamice Manchester City je prvi s 21 bodom. Bod manje ima Liverpool, ali i Arsenal i Tottenham koji tek trebaju da odigraju svoje utakmice.

Slijedi Newcastle na petoj poziciji koji s 24 gola ima najbolji napad lige. Na začelju se nalaze Burnley s 4 boda, te Bournemouth s tri i Sheffield s jednim. Ta dva tima još nisu osjetila slast pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 9. kolo:

Bournemouth - Wolves 1:2;
Brentford - Burnley 3:0;
Manchester City - Brighton 2:1;
Newcastle - Crystal Palace 4:0;
Nottingham Forest - Luton 2:2.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi