Spektakl u Londonu, subota bez stresa za Liverpool, Trešnjice kisele za Karamele
FOTO: EPA

Premiership, 16. kolo

Spektakl u Londonu, subota bez stresa za Liverpool, Trešnjice kisele za Karamele

H. Zilić

Odigrano je pet mečeva 16. kola engleskog Premiershipa u terminu od 16 sati. Spektakularan meč vidjeli smo u Londonu gdje je palo sedam pogodaka, a i Liverpool je odigrao u prvenstvu utakmicu kakva dolikuje izabranicima Jurgena Kloppa.

Spektakularan susret u Londonu i preokret Tottenhama protiv Leedsa, na kraju trijumf 4:3.

Utakmica u Londonu je ponudila sve što može da ponudi jedan fudbalski susret. Goliv, preokreti, prilike, borbenost, kartoni.

Leeds je imao vodstvo 0:1, 1:2, 2:3, na kraju su morali kapitulirati sa porazom od 4:3.

Tottenham je do potpunog preokreta stigao u 81. i 83. minuti kada je za 3:3, odnosno 4:3 pogodio Bentacur i tako postao junak Tottenhama.

U Leedsu itekako imali za čim da žale u utakmici koju su odigrali fenomenalno.

Oglasi

Liverpool je savladao Southampton sa 3:1 i upisao napokon tri boda bez nekog stresa.

Dvostruki strijelac za Redse bio je Nunez, a sedmi gol u sezoni psotigao je Firmino i tako postavio još više upitnika zašto ga nema na spisku selekcija Brazila među putnicima na Mundijal?

Bournemouth je također odigrao meč bez greške. Razmonitrali su Everton sa 3:0 i tako su trešnnjice bile kisele ove subote za Karamele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester se čini lagano budi nakon užasnog starta sezone. Lisice su danas bilje bolje od West Hama rezultatom 0:2 i stigli su do sredine prvenstvene tabele.

Šumari pokazuju da će biti žestok takmac u borbi za opstanak iako su ih svi otpisali nakon nekoliko uvodnih kola. Nottingham je danas savladao Crystal Palace sa 1:0.

Top Komentari

King_Kenny
...GIGANT sa Anfielda rutinski...dok se oporave povrijedjeni igraci poslije SP ide rasturanje redom i povratak u borbu za titulu...YNWA!!!
4 6
HerrOttoFlick1921
Prvi gol tottenhema cist faul nad golmanom. VAR po obicaju zakazao, naravno kontra Leedsa. Cine sve da nas demotiviraju, ali nece moci. Igrat ce Leeds i naredne sezone PL u inat korumpiranom savezu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti