Kiks Građana na Etihadu, sigurni trijumfi Chelseaja i Newcastlea
FOTO: EPA

Premiership, 17. kolo

Kiks Građana na Etihadu, sigurni trijumfi Chelseaja i Newcastlea

H. Zilić

Od 16 sati gledali smo četiri duela 17. kola engleskog Premiershipa, a jedna utakmica je prekintua sredinom drugog poluvremena.

Chelsea je na Stamford Birdgeu savladao Sheffield United sa 2:0, golovima Palmera i Jacksona. Za goste Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli susret.

Manchester City je kiksao na domaćem terenu a u 17. kolu.

Građani su remizirali 2:2 sa Crystal Palaceom. Za Manchester City strijelci su bili Grealish i Lewis, a za goste je pogodio Mateta i Olise iz penala. Do boda gosti dolaze u trećoj minuti sudijske andoknade vremena,

Newcastle je deklasirao Fulham na domaćem terenu rezultatom 3:0.

Golove za Svrake postigli su Miley, Almiron i Burn, svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a Fulham je od 22. minute igrao s igračem manje nakon isključenja Jimeneza.

Oglasi

Utakmica 17. kola engleskog Premiershipa između Bournemoutha i Lutona prekinuta je nakon što se Tom Lockyer srušio na terenu.

Rezultat na utakmici Bournemoutha i Lutona nakon nešto više od sat vremena igre bio je 1:1, ali sve to palo je u drugi plan zbog užasne scene koja se desila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, u 65. minuti kapiten gostujućeg tima Tom Lockyer srušio se na sredini terena nakon čega je glavni sudija odmah prekinuo igru.

Ljekarski timovi oba tima, ali i članovi hitne pomoći odmah su utrčali na teren kako bi pomogli igraču Lutona koji je čini se kolabirao i to mu se desilo već drugi put u svega pola godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi