Prvijenac Grealisha i petarda Manchester Cityja, spektakularan meč u Leedsu

Premiership

Prvijenac Grealisha i petarda Manchester Cityja, spektakularan meč u Leedsu

E. Škorić

U subotu u terminu od 16 sati odigrane su četiri utakmice 2. kola engleskog Premiershipa.

Nakon što je Liverpool s 2:0 pobijedio Burnley ranije danas, Manchester City je slavio protiv Norwicha još uvjerljivije, rezultatom 5:0. Na taj su se način Cityjevi igrači iskupili navijačima za nedavno poraz od Tottenhama.

Nije Građanima dugo trebalo da slome otpor gostiju koji su ove sezone povratnici u Premiershipu. Golmanu Krulu prepisan je autogol nakon konfuzije u petercu Norwicha.

U 16. minuti Feran Torres pogađa za 2:0, ali VAR je uočio prekršaj u napadu. Ipak, samo šest minuta kasnije, na semaforu je upravo taj rezultat. Jack Grealish je postigao prvi gol u dresu Cityja.

Više sretno nego spretno nakon što ga je bukvalno lopta pogodila i otisnula se u mrežu poslije dobrog ubačaja Gabriela Jesusa.

U nastavku je City nastavio dominirati, pa s još tri gola dokrajčiti rivala. U 64. minuti Laporte lovi jedan odbijanac nakon ubačaja iz kornera, pa loptu šalje u mrežu udarcem desnom nogom, a u 71. minuti rezervista Sterling na novi ubačaj Jesusa pogađa za 4:0. Rezervista Mahrez u 85. minuti postavlja konačnih 5:0.

Oglasi

Cityja očekuje duel s Arsenalom na Etihadu naredne sedmice, a Norwich se prvim bodovima nada protiv Leicestera na svom terenu.

Sjajan meč odigran je na Elland Roadu. Everton je dva puta vodio, ali Leeds se dva puta vraćao i osvojio bod - 2:2.

Calvert-Lewin je u 30. minuti pogodio s bijele tačke, nakon što je sam izborio penal. Cooper ga je vukao za dres, pa je dobio i žuti karton, a zanimljivo da je očit penal sudija dosudio tek poslije pregledavanja snimka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 41. minuti Klich na asistenciju Bamforda pogađa za 1:1. U petoj minuti drugog dijela Gray pogađa za novu prednost Karamela, ali u 73. minuti Rapinha donosi makar bod ekipi koju vodi Marcelo Bielsa i koja je teško poražena na Old Traffordu u 1. kolu.

Aston Villa je bila bolja od Newcastlea rezultatom 2:0, dok su mreže ostale mirovati u meču Crystal Palacea i Brentforda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Na klupi Mahrez, De Bruyne, Fernandino, Tores, Rahem, pa i ja bi taj tim znao da vodim.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi