Ludnica u Premiershipu: Redsi u najboljoj poziciji, Chelsea strepi!

Još ima da se igra

Ludnica u Premiershipu: Redsi u najboljoj poziciji, Chelsea strepi!

Edmir Škorić

Nakon 45 minuta posljednjeg 38. kola engleskog Premiershipa, sve je otvoreno.

Ok, znamo da je Manchester City osvojio titulu, da Manchester United ide u Ligu prvaka, te da su iz lige ispali Fulham,WBA i Sheffield United.

Mi ćemo se sada bazirati na borbu za Evropu, prvenstveno za Ligu prvaka.

Liverpool dočekuje Crystal Palace i ima 1:0 na Anfieldu golom Manea, a Redsima će pobjeda biti dovoljna da osiguraju plasman u Ligu prvaka.

Bitku za četvrto mjesto će, kako sada stvari stoje, do kraja utakmice voditi Leicester i Chelsea. Plavci gube u Birminghamu od Aston Ville s 1:0, a na King Poweru Leicester i Tottenham igraju 1:1 (Vardy i Kane strijelci).

Prema trenutnom, Chelsea i Leicester su izjednačeni sa po 67 bodova, no ostane li tako - Chelsea ide dalje. Leicesteru stoga treba pobjeda, uz nadu da Plavci neće napraviti preokret u Birminghamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham vodi s 2:0 protiv Southamptona i on će, izvjesno je, igrati u Evropskoj ligi. Sedmo mjesto vodi u konferencijsku ligu, a ono za sada pripada Tottenhamu. Ukoliko Spursi ne pobijede Leicester, a Arsenal dobije Brighton kod kuće (0:0 trenutno), onda će Topnicima pripasti barem utjeha i plasman u novoformirano evropsko klupsko takmičenje.

Svi rezultati 38. kola nakon 45 minuta igre:
Arsenal - Brighton 0:0
Aston Villa - Chelsea 1:0
Leeds - WBA 2:0
Leicester - Tottenham 1:1
Liverpool - Crystal Palace 1:0
Man City - Everton 2:0
Sheffield - Burnley 1:0
West Ham - Southampton 2:0
Wolves - Manchester United 1:2

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembic
To Celzi bog kaznjava sto podrzavaju ubice, fasiste, teroriste izraelske.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi