Premiership naredna stanica: Thiago Silva se sinoć oprostio od PSG-a, jutros odabrao novi klub

Ništa od Fiorentine

Premiership naredna stanica: Thiago Silva se sinoć oprostio od PSG-a, jutros odabrao novi klub

A. Čaušević

Thiago Silva nakon osam godina napušta PSG i to porazom u finalu Lige prvaka. Svoj odlazak s Parka Prinčeva potvrdio je odmah poslije utakmice. 

"Ovo mi je zadnja utakmica u dresu PSG-a i žao mi je zbog naših navijača. Želim igrati još tri ili četiri godine i želim igrati za brazilsku reprezentaciju na SP 2022. u Kataru. Vratit ću se u Pariz u nekoj drugoj ulozi", rekao je 35-godišnji Thiago Silva.

Jutrošnje vijesti iz Francuske govore da je iskusni brazilski štoper već odabrao narednu destinaciju. Karijeru će nastaviti u Premiershipu.

Telefoot izvještava da je dosadašnji kapiten Svetaca izabrao Chelsea, a ugovor s londonskim Plavcima će potpisati do kraja godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelseaju svakako škripi u odbrani, a Silva bi sa svojim iskustvom i znanjem sigurno učvrstio možda i najslabiji dio ekipa Franka Lamparda.

Inače, Silva se proteklih dana spominjao i sa Fiorentinom, ali čini se da je poziv bio primamljiviji za brazilskog štopera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sipopugaloma
Ovaj lik je simbol neuspjeha PSGa... msm da ce osvojiti LP sad kad je otisao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi